keresés menü

32 éves korában meghalt Zombie Boy, a világ leghíresebb tetováltja

A világ nagyobbik része Lady Gaga Born This Way című számának videójából ismerhette meg a koponyától talpig televarrt fiút, aki a TMZ szerint mára saját kézzel vetett véget életének.

Az őt kvázi híressé avató énekesnő rögtön ki is írta a Twitterre: “Zombie Boy halála letaglózó. Sokkal keményebben kell dolgoznunk azért, hogy jobban előtérbe toljuk a mentális problémákat, és letöröljük róluk a stigmát, ami miatt nem beszélgetünk róluk. Addig is, ha szenvedsz, hívj fel valaki hozzád közel állót! Meg kell mentenünk egymást.”

https://twitter.com/ladygaga/status/1025171911138004992

A Montreal külső kerületében felnőtt Genest tetoválástörténete egyébként egy 16 évesen bevállalt válltetkóval kezdődött, majd folytatódott azzal, hogy a középiskola után elmerült a helyi underground punk szcénában, szélvédőmosó fiúként keresve meg a mindennapit, foglalt házakban éldegélve.

Horror iránti rajongása aztán végleg belendítette: eldöntötte, hogy egész testét a tintának szentelné, életét pedig a művészetnek – egy saját, kortárs fesztiválokon előadott cirkuszias freakshow-t, a Lucifer Istenkáromlóan Kísérteties Kínkarneválja címűt ő rendezte, angolul és franciául is előadott szerepében pedig már ekkor mi mást játszott volna, mint zombit.

A tematikus tetoválást pedig, amit az egész testére elképzelt, közel hat év alatt, összesen 17 ezer dollár értékben

a montreali Frank Lewis tetoválóművész öntötte formába, és egy nemrég még élő, de már holt, oszlásnak indult emberi test vonásait tükrözi,

kiálló bordákkal, csontokra tapadó húsfoszlányokkal, fedetlen agytekervényekkel, és olyan nüanszokkal, mint például a húsevő bogarak vagy a négy ujjra varrt “DEAD” felirat. És Zombie Boy megszületett. Ez pedig a vele készült legjobb videó, amiben gyakorlatilag tetoválatlan emberré sminkelték, és aztán:

Miután Nicola Formichettinek, Lady Gaga személyi stylistjának megakadt rajta a szeme, és berántotta a klipbe (Genest ekkor ült életében először repülőn, ezt csak azért írjuk le, hogy érezze mindenki a szintváltást), karrierje nyilván felrobbant: olyan magazinok repültek rá, mint a Vogue, a GQ vagy a Vanity Fair, és persze egyenes út vezetett a hiperprovokatív fotóforradalmár Terry Richardson házába is.

A mai napig 119 ezer Twitter-követője és 237 ezer Insta-followere volt, és megszámolni is nehéz, mennyi rajongói oldala a Facebookon.