keresés menü

Meg van törve az iPhone kijelződ? Nem fogsz dugni ma este

Kis túlzással erre jutott egy friss amerikai kutatás, ami persze attól még, hogy amerikai szingliket kérdeztek benne (ötezret, reprezentatív minta!), és nem magyarokat, megér egy kevés töprengést.

Az derült még ki belőle, hogy bár az ökölszabály továbbra is az, hogy a harmadik randevúig kell várni a szexre, a megkérdezett szinglik 34 százaléka már egy rendes első randi előtt is összemérte a genitáliáit, az Y-generáció tagjai – akik a nyolcvanas évek eleje és a kilencvenes évek vége között születtek – pedig 48 százalékkal hajlamosabbak erre, mint az összes előző nemzedék egyedülállói.

Helen Fisher antropológus szerint azért lehet ez, mert egy első komoly randi előtti keffentyű olyasmi, mint egy szexinterjú, ahol eldöntik, akarnak-e ezzel az emberrel kezdeni valamit. Egy szexterapeuta szerint pedig a szex ma már szinte adott, nem ez húzza meg az intim vonalat, a bensőségesség eltolódott az egymás komolyabb megismerése, családnak és barátoknak bemutatás felé.

Beleköp a randilevesbe a teknológija

További érdekes felfedezése a felmérésnek, hogy bár a megkérdezettek 40 százaléka azt mondta, találkozott már olyan emberrel, akit online ismert meg, azt már nem hagyják, hogy a mobilnyomkodás telibeverje az aktuális randit: négyből hárman végül elutasítást kapnak, ha magyarázat nélkül telefonálni kezdenek, és minden második ember ugyancsak kudarccal ballaghat haza, amennyiben a romi vacsi közben üzenetet merészel küldeni.

Ide tartozik még, hogy a kutatás szerint az emberek általában nem bírják, ha a másiknak repedt a mobilja, vagy régi a telója. Lehet, hogy punk a pókhálós kijelző, de ha haza akarsz vinni valakit, akkor először javíttasd meg, ember!

Bónusz tény: a férfiak 95 százaléka mondta, hogy nincs semmi baj azzal, ha a nő kéri el előbb a számát. Szívesen!

(via USA Today)

Tűz tartalom 🔥