keresés menü

Már több mint 50 hazai DJ üzeni: ne told túl!

A nemzetközi és hazai zenei élet mainstream és underground zenészei közös prevenciós kezdeményezést indítottak idén nyáron a biztonságos klubokért, amiben saját mixüket a legütősebb résznél hirtelen megszakítják.

Teszik ezt azért, mert ők is hisznek abban, hogy mind nagyon éljük a zenét, egészen az utolsó ütemig.

Egy drámai drop előtt pillanat olyan, mintha a szívünk hagyna ki egy dobbanást.

Ezért nyár óta DJ-k sora hackeli meg a legfrissebb mixét azzal, hogy a legjobban várt dropot végzetessé teszi, megölve vele a zenét.

A Fatal Drop így a zene nyelvén mutatja meg, hogy ha akárhogy is túltolod, a vége az, hogy szétcsúszik a zene és neked befullad a buli. És akkor a hullámforma vége számodra már nem lesz ott, mindenki másnak viszont igen:

A DJ-k tekintetében stílusfüggetlen az összefogás, a lehető legkülönbözőbb szubkultúrákból érkeznek, elérve így a drum and bass szcénától a house-on és a technón át egészen az EDM-et.

Talán nem volt még olyan téma, amiben ekkora lenne az egyetértés a DJ-k részéről,

akikben a közös, hogy fontos számukra, hogy a közönség szeresse azt, amit játszanak, egészen a szett végéig. A zene így egy olyan eszköz, ami gyomorba vágóan képes elmondani az üzenetet akkor, amikor a legjobban üt, a Fatal Drop pedig egy komoly nézőpontváltás a prevenciót és biztonságos bulizást hirdető kampányok tekintetében.

Annyira, hogy már külföldi kiválóságok is csatlakoztak az akcióhoz, például Seven Davis Jr, aki elmondta: ő is túl van a saját sötét évein, de fontosnak érzi, hogy szót emeljen amellett, hogy nem szabad semmit sem túltolni. “Nemrég Londonban egy “Stavie Wonderland” nevű bulin játszottam, ahol egy nagyon helyes lány összeesett és el is törte a karját. A promóterek behúzták őt a DJ pult mögé, hogy senki se léphessen rá. A szettem alatt végig ott is maradt, alig volt magánál, de jól elhallgatta a zenémet. Csak a buli után jött érte a mentő, remélem azóta már rendben van.”

https://soundcloud.com/seven-davis-jr/fatal-drop-mixtape

Az eddig csatlakozott magyar DJ-k:

Gelka, Route 8, Sazabio, Zagar, Pizza Amore, Aiwa, Galactic Jackson, A I W A, Peter Makto, Uffalo Steez, Stereo Palma, Metha, Sirmo, TMX, Wave Twins, Akos V, Calzedon Guy, Lick The Click, Forteba, Newik, Daniel Santiago, Kristof Kelemen, Candyman, Saint Leidal, Avika, Mira Joo, Subotage, DJ Ren, DNTE, Nora Matisse, Lank, Gabor Deutsch, Nova Gravity, Zovek, Soundbank, MC Fedora, Mill Burray, Alexandr, DJ Tertön, tshabee, és a sor folytatódik még.

Itt lehet meghallgatni a legfrissebb Fatal Drop mixeket.

(Nyitókép: Matt Kelly)