keresés menü

Már a virtuális modell is megkapta a magáét, amiért nem méltóztatta leborotválni a hónalját

Van gond a fejekben, és nem is kicsi.

Írtunk már hosszabban Lil Miqueláról, a modellről, aki igazából nem is létezik – csak az Instagramon. Két és fél éve még csak 500 ezer követőnél járt, ma ez a szám a négymilliót karistolja alulról.

Az internet elsőszámú, számítógép-generálta influenszere, aki mögött sorban állnak a márkák, hogy szponzorálhassák, most ezzel a képpel hívta fel magára a figyelmet, amin láthatóan borosta sarjad ott, ahol a karja becsatlakozik a testébe. Persze a szemfülesebbek ezt már korábban is észrevehették két másik fotónál, és észre is vették, ahogy arról az alattuk tömbösödő kommentszekciók is mesélnek:

View this post on Instagram

?❤️ LOVE YOU JAMES ??

A post shared by Miquela (@lilmiquela) on

Viszont nem arról mesélnek a kommentek, hogy mindenki a természetes elfogadás narratívája szerint éli az életét. Egy ideális világban talán így lenne, de nem ideális világban élünk, ezért rendre meg is érkeztek a hozzászólások, miszerint “olyan, mint a bácsikám szakálla”, a direkt felszólítás, hogy “shave the pits”, a hányós-rosszullevős emojik és társaik.

Persze robot Miquelát sem kellett félteni, szépen odatette a magáét a képaláírásban a legutóbbi hónaljszőrvillantásnál:

“Majd ha véleményeket keresek, szólok.”

A legsúlyosabb ebben az egészben az, hogy annyira beleivódtak társadalmunkba ez a káros elvárások a nők felé, hogy az emberek már egy CGI-karaktertől is dühöngve követelik, hogy borotválkozzon.

“Nemrégiben rájöttem, hogy a hardverem lehetővé teszi, hogy MINDEN robo testszőröm növekedjen, amikor csak akarom, és szerencsére a programom nem engedi azt gondolni, hogy ezzel bármi baj lenne. A tesszégyenítés nem része a forráskódomnak – gondolom, helyettesítették ügynökséggel egy csipetnyi törődj magaddal-üzenettel” – tette még hozzá Miquela.

Az biztos, hogy rengeteg munka lesz még azzal, hogy testünk természetes részei ismét elfogadásra leljenek össztársadalmilag, mert ez csak egy példa a sokból. Arvida Byström svéd modell például 2017-ben egy Adidas Originalsszel közös kampányában egyenesen halálos fenyegetéseket kapott, amiért megmutatta a lábán a szőrt, és a Nike-nak pózoló Annahastasiát is könnyedén leundorítózták a testnácik.

Szerintünk meg mindenki azt kezd magával, amihez csak kedve van, egészen addig, amíg ezzel nem árt másoknak. Visszhall!