keresés menü

Bemutatták a Lexus légdeszkáját, ami tényleg működik, csak nem mindenhol

Számomra kicsit hihetetlen, hogy miért futnak neki fejlesztők újra meg újra, hogy a valóságban megvalósítsák a Vissza a jövőbe második részének a légdeszkáját, amikor teljesen nyilvánvaló, hogy a technika jelenlegi fejlettségi szintjén értelmesen ez nem megvalósítható.

Látszott ez már tavaly a Ride Channel légdeszkáján is, amivel maga Tony Hawk is csak szerencsétlenkedni tudott. És látszik most a Lexus esetében is. Hiába ugyanis a szuperlátványos bemutatófilm, és a láthatólag könnyebb irányíthatóság, a Lexus folyékony nitrogénnel és mágnesekkel működő deszkája is csak speciális felületeken működik.

Tehát teljesen életidegen tőle az az érzés, ami a sima gördeszka esetében megvan: induláskor felkapjuk, majd a lépcsőházból kilépve már szakíthatunk is vele. Arról nem is beszélve, hogy a beszámolók szerint a légdeszkázás teljesen más műfaj az irányítás szempontjából, mint a gördeszka.

Ezzel persze az amúgy autógyártásban érdekelt Lexus is tisztában volt, pusztán promóciós célból készítették el a deszkát és a hozzá tartozó pályát Spanyolországban. Nekünk az a tippünk, hogy ezzel már nem is igazán a jövőt előlegezték meg, hanem a múltnak állítottak egy nagyon látványos emléket. Bemutatva egyúttal, hogy nincs lehetetlen.

(via Verge)