keresés menü

Létezik olyan magyar sörgyár, ahova el lehet menni sörkóstolónak

Pár napja az Ankertbe költözött vállalatilag a Dreher Sörgyárak, hogy rendhagyó állásbörzén mutogassa el: a sört nem csak meginni lehet jó, de elkészíteni is. Ezt annyira komolyan gondolták, hogy a cég munkatársai, vezetői egészen igazgatói szintig megjelentek, és elsőkézből meséltek az érdeklődőknek tapasztalataikról, válaszoltak a ravasz kérdésekre, akár személyesen is, vagy a szervezett Mini Talks beszélgetések alkalmával.

Konkrétan egészen meglepő pozíciók is kiderültek, amikről ha április elsején olvasnánk, úgysem hinnénk el. Ekkora revelációt még nem látott a Paulay Ede utcai romkricsmi, pedig volt ott már elég sok minden: itt van 5+1 munkakör, aminek létezése épp annyira hihetetlen, mint amennyire valóságos, mert hát az!

Sörkóstoló, mert a sört meg kell kóstolni

Álommeló annak, aki szereti a sört, lelkesedés mellett jó ízlelés és szaglás is kell hozzá. Egy éven át kell tanulni a szakmát – például hogy a virágos, gyümölcsös ízek a komlóból, a pörkölt, kávés, karamelles ízek a malátából származnak, bár ez csak a kezdet –, hetente kóstolni a produktumokat, hogy kiderüljön, mennyire egyeznek a sörök az előírt ízprofillal. A sörkóstoló ráadásul az innovációs folyamatban is részt vesz, és ha megjelenik egy új konkurens sör a piacon, azt is ő értékeli ki.

Fesztiválmenedzser, mert a sörnek folynia kell, azt meg menedzselni kell

Szeretsz mindenféle sör-, gasztronómiai és zenei fesztiválon pörögni? Akkor ezt az állást neked találták ki, hiszen a sörgyári rendezvényszervező dolga, hogy minden fesztiválon ott legyen, ismerje azokat kívülről-belülről és persze gondoskodjon róla, hogy megfelelő minőségben és mennyiségben folyjon a csapból a hideg sör, amit a sörpadon, napernyők alatt ülve kortyolhatnak a bulizók. Feladata még teljesebb, ha a sörgyárban áll a bál, azaz a sörgyárfesztiválra kerül sör, akarom mondani sor.

Sörnagykövet, mert csapra verni és csapoltatni tudni kell

Nemcsak imádsz a haverokkal kocsmázni és a társaság középpontja vagy, de profin csapolsz is, érdekel a sörfogyasztás kultúrája, a filmezés, fotózás, utazás? Akkor az Isten is sörnagykövetnek teremtett, aki nem egy nagybajúszú, pocakos úriember, sokkal inkább egy igazi, mai vagány arc, aki a sörözőket járva okítja a csaposokat. Emellett bemutatókon népszerűsíti világszerte a márkáját, filmeket, kiadványokat készít róla, sörtúrákat szervez, sőt mi több, olykor mint titkos vásárló teszteli a sörözőket.

Dolgozói pubvezető

Az csak nyilvánvaló, hogy a sörgyári dolgozók, menedzserek és igazgatók – szigorúan munka után – egy korsó sör mellett vezetik le a napi feszültséget, természetesen a vállalat költségére. Ehhez persze egy saját sörgyári pub is dukál, amelynek kocsmárosa valószínűleg a leginformáltabb személy az egész cégnél. A pub vezetője garantálja az összes belső rendezvényen is a tökéletes kiszolgálást.

SÖR-MES-TER!!!

A sörgyártás szíve-lelke, aki új maláta és komló kombinációkon töri a fejét, vagyis azokon az innovációkon, aminek a végén új söröket kóstolhat meg a nagyközönség. Kis mennyiségben lefőzi, laborvizsgálatok és a kóstolás során teszteli, majd nagymennyiségben való termelésre is alkalmassá teszi a receptúrákat. Ő felel azért is, hogy a piacon a sör minősége megfelelő legyen. Háttérismerete a technológiákról, alapanyag- és sörfajtákról, kémiai folyamatokról végtelen.

Sajnos léhűtőnek (mert mint megtudtuk, egykor ez is egy sörgyári munkakör volt) ma már nem lehet elmenni, de akit bármelyik fenti pozi érdekel, ne féljen rácsörögni Dreherékre!

(A képek a Dreher Sörgyárak rendhagyó állásbörzéjén készültek.)