keresés menü

Csak egy apró kreatív dolgot csinálj egy nap, és boldog leszel a jövőben

Ez nem a mi kis személyes, külön bejáratú jótanácsunk. Ezt a Nagy Kutatóemberek mondják, akik Nagy Kutatásuk eredményét közzé is tették a Journal of Positive Psychology nevű Kutatós Szaklapban.

Mert ugyan azt eddig is tudta, de minimum sejtette mindenki, hogy a nagyobb képzelőerő több pozitív hozadékot ránthat maga után, ez a friss kísérlet viszont már egyenesen azt mondja, hogy

bármilyen kreatív tevékenység, legyen akármilyen kicsi, segíthet agyonütni a rosszkedvet.

658 felnőttet kértek meg, hogy két héten át vezessenek naplót kreatív megvillanásaikról, és arról is, hogy hogyan érezték magukat az egyes napok végén.

Ami pedig kijött a felmérés végén, az egybecseng az utóbbi évek egyik fontos pszichológiai felismerésével. Vagyis a magányos, szenvedő géniusz sztereotípiájával ellentétben sokkal valószínűbb, hogy ha valaki izgalmas ötleteket és cselekvéseket követ el nap mint nap, annak az érzelmi funkciói is sokkal inkább rendben vannak, illetve lesznek.

Szóval firkáljatok, írkáljatok, instázzatok, fotosoppoljatok, akár elsőre céltalannak tűnő hülyeségeket is, mert a végén csak jól jöhettek ki belőle!

(Nyitókép innen)