keresés menü

Besunnyogtunk a legendás Körszállóba, hogy megnézzük, hol tartja nyárnyitóját a Telekom Electronic Beats

Többször jöhetett már szembe a Facebookon az esemény, ami nem csak azért lesz kivételes, mert három omegakurrens DJ-t sikerült rá lebookolni (a szarrávarrt, őrült holland punk San Propert, a női név mögé bújó bajszos szelektormágus Suzanne Kraftot, és a jövő egyik nagy tehetségét, a Vancouverből iderepülő Yu Su-t), de a szédítően fasza helyszínválasztás miatt is. És itt a szédítőt máris lehet szó szerint érteni.

A Hotel Budapest legalább egyszer biztosan megfordult már minden elmésebb fővárosi partiszervező fejében: annyira adja magát, hogy kezdjenek vele valamit – néhány itt forgatott régi filmen kívül -, hogy igazából az a meglepő, hogy ennyi ideig kellett várni erre. Erre. Őrá:

Arra, hogy felrántsa magára a csipkés latex buligúnyát. Vagy bármilyet. Az az electronicbeats.hu cikkéből már kimatekozható volt eddig is, hogy tehát lesz

  • egy elég erős nappali buli a teraszon
  • egy titkos homályba burkolt sokszobás projekt a legfelső (15.) szinten
  • konferencia a Neo Budapesttel, nyilván az ódon konferenciateremben.

Úgyhogy itt az ideje kicsit magára a helyre koncentrálni.

Főleg ezekre a terekre, amiket bármikor berakhatnánk Kommentár Nélküli Rovatunkba, ha lenne olyan.

Az 1967-ben befejezett szálloda (Szrogh György tervezte, ha valaki lejegyezné magának) eredeti neve FLORIDA lett volna, de aztán szerencsére BUDAPEST lett, a tornyát pedig amúgy eléggé kiröhögték a kezdetekben, sokan budai hengerműveknek hívták, mert ipari létesítményekre emlékeztette őket.

Aztán elég hamar felkerült a korabeli kúllistára, annyira, hogy szerencsére máig megőrizték a lényegi részeit:

Hoppácska, Moszkva, HOPPÁRÉCSKA!!!

De a szockó múlt akkoriban szuperluxinak számító maradékát most már tényleg megjegyzések nélkül mutatjuk, hadd csattanjanak és ülepedjenek a képek maguktól:

Ide azért leírjuk, hogy itt megálltunk, és rökönyödtünk pár pillanatig:

Aztán feltepertünk persze a legfelső emeletig, ahol panorámában lehet körbetekinteni a székesfővároson. Ez volt régen a COLA Bar, ahol először adtak kólát Budapesten, potkívánok:

Mutatjuk a városmajori Central Parkot is:

Végül bejutást nyertünk egy szobába, állítólag ezek fognak megváltozni valahogyan, az egész szinten, az összes, de hogy hogyan, azt egyelőre kitudja (a szervezők).

Ragyogás, Magyarország? Akár foroghatott is volna:

Hát szóval így. Még egyszer, tehát ide érdemes érkezni jövő szombaton, amikor állítólag már a Nap is feltűnik az égen, ahogy az elvárható lenne már lassan. Aztán kora délutántól este tízig ???