keresés menü

Itt vannak a 2017-es Kolorádó és Bánkitó biztos fellépői, na de én mégis melyikre menjek?!

Kolorádó (júni 7-10) üzeni: “a tavalyi debutálás után idén is felrázza a budai hegyeket a Kolorádó fesztivál. A flóra, a fauna, a techno és a rock and roll megint egymást váltja az egyik legszebb térerőhiányos budai cserkészparkban. A fellépők nagy része bookolva, a hangolódás elkezdődött, már csak pár hónapot kell aludni júniusig. A tavalyi zenei felhozatal bővült, de a lényeg nem változik: minden, amit idén (nem a fősodorból) hallgattál, visszahangzik majd a fák között.”

Leghűhább nevek:

BEAKGeoff Barrow, a Portishead zeneszerző-producerének új formációja, amit a volt Massive Attack-es Billy Fuller is erősít. A kilencvenes évek triphopjának hősei egy továbbgondolt zenei formulával = szédület.

Africaine 808! A tavalyi év legizgalmasabb world music-technó mutációs lemezét rakták össze, az ilyen-olyan szűrőkön áteresztett fekete népzenei vibrációk különösen jól fognak hemperegni az adyligeti tisztáson:

Tama Sumo! A technó nemzetközi templomaként is ismert berlini Berghain rezidense, igazi szeretet-erőmű, a house és diszkó Földanyája, aki simán csak lelkes lemezgyűjtő volt két évtizede, de aztán berántották a gépezetbe. Nem nagyon tud hibázni.

Willie Burns! Ezúttal mint DJ Speculator.

Young Marco! Aki ott volt a LÄRM első hónapjaiban, és elcsípte a szettjét, az kurva szerencsésnek mondhatja magát, mert egyike volt a legemlékezetesebb estéknek.

És a többiek:

Accommodator, Agavoid, Aiwa, A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I + GNÚ, Akos V, Anima Sound System, Bar 72, Bernathy Zsiga, Blawan – UK, Bodoo, Bohemian Betyars, Brnwrx&Mental, Bronksi, Camp Koala, Changing Grey, Christopher Waver, Chrom, Crimson, Csaknekedkislány, Deep Glaze, Deus ex Quartet, Direktorz, Dj Bootsie Live Band, Dork, Dö Kvaléjsönz, Elefánt, Felsőtízezer, Fossilles de l’Atlas, Fran Palermo, FUBARITE, Gorongosa, Gustave Tiger, Halálorgazmus, Headbengs, Hi, Imre Kiss, Isu, Jazzékiel, JÜ, Kaktus, Katamii, Kistehén, Lusta Bítek, Magamura, Manek, Mayberian Sanskülotts, Middlemist Red, Moroncsik, Naga, Nermo, Panel Surfers, Péló, Percut, Peter Bernath, Platon Karataev, Psyporn, Ricsárdgír, Route 8, S Olbricht, Saint Leidal, Samo DJ – SWE, Sazabio, Soundbank, Suhaid, Szabó Benedek és a Galaxisok, Telefunken, Tereskova, The Matter, The Stanley Maneuver, Tolo – Mate Tollner, Tom Select, Tsubi, Újzenekar, Utah, Vasárnapi Gyerekek, Vatsanah, Veszélyes Faszfej, Vidavera, Volkova Sisters, Whirl of beat, ŽAGAR


Bánkitó (júli 12-15) üzeni: “idén már nem csak a legizgalmasabb magyar bandák fogják július 12. és 15. között a tó környékét élettel megtölteni. A megszokott hazai szelekció mellett idén több feltörekvő és már feltörekedett külföldi zenekarral bővül a fellépők listája, ami egyebek mellett az észt Intsikurmu fesztivállal és a BUSH-sal (Budapest Showcase Hub) együttműködve készült el. Persze azért aggódni nem kell, nem lesz VIP, sem melegvizes medence a külföldieknek, nekik is a lelátóról kell majd nézniük a bánki naplementét.”

Legerősebb nevek:

Slaves! Két őrült kenti srác zenekara, akik a 70-es évek brit punk-hőskora mellett a garage-ból és a HC-ból is merítenek egy kicsit, hogy a Bánkitóból Pánkitó legyen egy éjszakára.

The Picturebooks! Ők sem prüttyögni jönnek. Bár pirotechnika nem lesz, mert a szervezők félelme, hogy felgyújtják a tábort, a két hosszú haj mögül áramló rock and roll és blues remélhetőleg megteszi majd a hatását.

A-Wa! Három arab zsidó nővér a jemeni népzene hagyományos témáit keveri a hip-hoppos tánczene elemeivel valahol M.I.A és a Major Lazer között.

És a többiek:

DOYEQ Live (RU), Buster Keaton (UK), Argo Vals Band (ES), Middlemist Red, Fran Palermo, Bohemian Betyars, Ricsárdgír, Tape Delay, Anima Sound System, Zagar, Csaknekedkislány, Changing Grey Live, Route8, Imre Kiss, RedRed, Uffalo Steez, makrohang, Panel Surfers, jü. Persze ez még csak az első kör, ezt hozzá kell tenni.

És akkor lehet osztani, szorozni, hogy kinek mi.

(Fesztiválfotók: Szemerey Bence)

 

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥