keresés menü

A Kolor búcsút intett a Király utcának, de új helyeken továbbra is tolják a kultúrmissziót

Aki két szép nyitott szemmel járt az elmúlt egy-másfél hónapban a Király 13. környékén, annak feltűnhetett, hogy a Kolor táján kicsit megváltoztak a dolgok. Bár a logó még ott maradt a helyén, a nagymellű beengedő néni és a nyár végén olykor a késői órákban is az utcára ömlő veretés már jelzésértékkel bírt.

Most a név mögött álló csapat a Facebookon tette tisztába a dolgokat:

“Bár a cégérünk ráhúzott két hónap nosztalgiázást, mi már nyár közepén elhúztunk a Király utca tizenháromból. Ennek sok oka van. Például az, hogy amikor beköltöztünk oda, a Gozsdu – Király tengely még egy számunkra teljesen önazonos placcot jelentett. Aztán a város átrendeződésével egyre kevésbé éreztük azt, hogy a programjainknak ez a lokáció kényelmes lenne. Másrészt a kolor célja sosem a vendéglátás volt. Számunkra az mindig is egy eszköz ahhoz, hogy fent tudjuk tartani a Vírus Klubot, a Kinemát, a kül’kolorokat és a többi programunkat. Így ahelyett, hogy felőrlődtünk volna a bárba érkező vendégsereg kiszolgálásán, úgy döntöttünk, hogy továbbállunk. Szeptembertől a kolor visszatér a szervező csapat formációhoz.”

Vagyis marad az eredeti cél, meg az ilyen emlékezetes bulik.

“A Vírus Klubnak és a Kinema Kolornak új helyszíne az AnKERT lesz, közel az előzőhöz, fasza körülményekkel. A kül’kolorokat gőzerővel folytatjuk, a nagy rendezvényeket kiegészítve sok kisebb, rendszeresebb bulival. Ezt az új ad hoc kül’kolor vonalat tök jól demonstrálja a legutóbbi BVSC-s és a Ferencvárosi kikötős buli” – írják, hozzátéve, hogy ezerrel keresik továbbra is a leendő fix jövőbeli bázist ezeknek a rendezvényeknek, a modernkori művház víziónak, ahogy ők fogalmaznak.

A Király utcai komplexumot ősztől a 4BRO csapata viszi tovább.