keresés menü

Kocsmalternatíva: nézz sorozatokat a meleg szobában!

dog watching a movie

Szeptember végén mindig ugyanaz a lemez: megfáradtunk a fesztiválszezonban, közelharcot vívunk a takonykórral, muszáj kabátot hordani, korábban sötétedik, és egyszeriben azon kapjuk magunkat, hogy sokkal nagyobb macera elindulni. Még a kocsmába is. Hogy miért érdemes feláldozni egy görbe estét az otthonlét oltárán? Semmiért. Ha ez a kérdés valaha is megfogalmazódott benned e sorok kapcsán, akkor irány a bulinegyed, ha pedig mégis az otthon melegét választod, kezdd az estét ezzel:

Don’t trust the bitch in apartment 23

donttrust
moneyb

A pimasz című sorozat két lakótárs, Chloe és June történetét meséli el. Előbbi részeges New York-i partykirálynő, laza erkölcsökkel, utóbbi vidékről a nagyvárosba szakadt naiv kislány- a komikum előre sejthető a helyzetből, de aggódalomra semmi ok, így is érnek majd minket meglepetések.

A legjobb rész főszereplője James Van Der Beek, akit leginkább Dawsonként ismerhetünk. A 90-es évek egyik kedvenc tinisorozata, a Dawson és a haverok – micsoda húzás – saját magát játszó címszereplője. Hiúság és önirónia van minden szavában, kockáról kockára saját magát figurázza ki, ami a legártatlanabb helyzeteket is nagyon viccessé teszi. Ő a két csaj legjobb spanja, a gazdag barát, akiben mindig ott lapul a pajkosság.

Orange is the new black

orangee

chicken

Imádom, hogy ezek a régi tinisztárok időről-időre feltűnnek filmekben, sorozatokban. Éppen ezért örültem az Orange is the new blacknek is. Nem kisebb sztár, mint Jason Biggs játssza az egyik főszerepet: őt mindannyian ismerjük, hiszen az Amerikai Pite első részében – és persze a többiben is – feledhetetlent alakított. Most mégis el kell vonatkoztatnunk a pitebaszó kamaszról, hiszen komolyabb dologról van szó.

Jason csaja, Piper (Taylor Schilling) egy tíz évvel korábban elkövetett fiatalkori drogcsempész akció miatt börtönbe kerül, pont akkor, amikor az élete sínen van: lenyugodott, nem vágyik kalandokra, és talált egy nagyszerű srácot. Az élet persze nem ennyire egyszerű, a bonyodalmak a dutyiba kerülése után csak fokozódnak. Mindennapi küzdelmeiben Pipernek nemcsak magát, hanem a párkapcsolatát is meg kell védenie. Nehezítő tényező, hogy régi szerelme, a szintén a drogcsempész buli miatt sittre vágott Alex is ott van…

Sorozatajánlónknak várhatóan még folytatása következik. Miért is ne?

Tűz tartalom 🔥