keresés menü

Kiderült, mit ért a kormány szórakozóhelyek alatt, amiknek be kell zárniuk

Azt kedd este hétkor kimondta Orbán facebookos videójában, hogy az új koronaügyi szabályok értelmében a szórakozóhelyeknek be kell zárniuk, de azt nem kötötte senki orrára, hogy mégis mit ért szórakozóhelyek alatt. Meg is indult a találgatás a világ hálójának magyar hubjain annak rendje szerint. Kocsmákkal mi van? Éttermekkel? Satöbbike?

Többé viszont nem kell találgatni, mert az éjjel élesedett a Magyar Közlöny friss száma. Ez egyértelművé teszi a szitut:

a buliknak és a nem ülőhelyes koncerteknek off.

Szó szerint:

“Tilos az olyan rendezvény helyszínén tartózkodni, amely rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, valamint nem nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújt és amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni.”

Azokon a kult- és sportrendezvényeken, ahol ülőhelyes a metódus, két széket szabadon kell hagyni a sorokban, és egymás mögött sem lehet ülni. Maszk kell, mindig.

Ezen túl ugye kijárási korlátozás lesz éjfél és hajnali 5 között – kizárólag munkavégzés céljából lehet elhagyni az otthon melegét, vagy ha valami fenyegeti az egészségünket és épségünket -, sűrítik a tömegközlekedés járatait, visszahozzák az ingyenes parkolást (MINEK?!), és… és hát ennyi.

De legalább a kocsmák és az éttermek megmenekülnek.