keresés menü

Kiderült, melyik a legjobb magyar street food hely

Nem szoktunk nagyon foodie üzemmódba kapcsolni, de ez most megér egy hírt, hiszen arról a típusú kajáról van szó, amibe mindannyian belefutunk életünk egyik-másik pontján. Mondjuk leginkább a legmásnaposabb pontjain. Persze a street foodról van szó, bármennyire is elferdült jelentésben alkalmazzuk néha (gyakran) a szót itthon, de a lényeg, hogy lezajlott az ország első ilyen jellegű versenye, amire csaknem félszáz budapesti és vidéki vendéglátóegység jelentkezett, így a zsűri is beleizzadt a válogatásban.

Végül a CUPÁKOS került ki az összetett első helyezettként, így ő gurulhat ki szeptember végén a berlini döntőre is.

“Klasszikus magyar konyha legjobb fogásai manírok nélkül”

– írja magáról a CUPÁKOS, álszerénykedés nélkül.

Nem gondolja ezt másképp a zsűri sem: “Az oldalas az egyik legjobb a városban, na meg a kolbász is, de nekem a borsófőzelék is top kacsamellel. Az ízek és az alapanyagok nagyon rendben vannak, az adagok kimondottan kiadósak és abszolút jól hozza a magyaros, hentes vonalat” – összegezte élményeit Papp Regina, a We Love Budapest főszerkesztője és zsűritag.

A European Street Food Awards magyar selejtezőjén tehát a CUPÁKOS nyerte el a három fős szakmai zsűri elismerését. A győztes nyereménye – a 250 ezer forintos fődíjon és a szakmai elismerésen kívül – az is, hogy képviselje hazánkat az európai szuperdöntőn.

Az augusztus végén meghirdetett hazai előválogatón hét kategóriában tíz díjat osztottak ki, így nemcsak a főnyeremény jogos tulajdonosát és egyben a hazánk legjobb street food-osát, de a legjobb vegán, édesség, húsimádó, hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi, pizza kínálatát, a legtöbb közönségszavazatot kapó egységét és a legszebb magyar food truckot is díjazták.

Ez meg itt egy bővebb lista az elismertekről:

A legjobb hamburger/szendvics street food hely: Kandalló
A legjobb húsimádó street food hely: Bp BARbq
A legjobb nemzetközi street food hely: Tölcsibe
A legjobb magyaros street food hely: Cupákos
A legjobb vegán street food hely: Vegan Love
A legjobb pizza street food hely: Manu+
A legjobb édesség street food hely: N’iceroll
Közönségdíj: Kürtős Legenda
Beauty különdíj (a legszebb magyar food truck): Market BDPST
Összetett I. hely: CUPÁKOS