A world record egg azzal került be a világ híreibe, hogy egyetlen célja volt: egy sima tojás fotójával több lájkot gyűjteni az Instagramon, mint Kylie Jenner babás posztja. Mindenki meglepetésére (?) ez pedig sikerült is: az első tojásos fotó 52 millió lájkot kapott, szemben a teljesítmény nélküli celeb 18 milliós rekordjával.

Itt azonban nem állt meg a történet, hiszen még mindig nem derült ki, hogy mi akar ez lenni. Az izgalom pedig a tetőfokára hágott, amikor a tojás elkezdett megrepedni az újabb feltöltött fotókon.

Egy nappal ezelőtt viszont

végre teljesen megtört a jég héj.

A world record eggről kiderült, hogy nem valami felesleges luxucikket vagy felszínes hülyeséget akar ránk tukmálni, hanem egy annál sokkal értékesebb valamit: a saját mentális jólétünket.

Az általa promózott talkingegg.info oldal ugyanis országonként gyűjti az olyan segítő szervezetek elérhetőségeit, amikhez fordulni érdemes, ha annak az országnak a lakosa úgy érzi, hogy az összeroppanás szélén áll valamilyen súlyos teher (mondjuk éppen a közösségi médiás nyomás) miatt.

Aki egyébként tudni szeretné, ki volt a tojás ötletgazdája, annak eláruljuk, hogy Chris Godfrey, aki amúgy reklámszakemberként dolgozik Londonban.

Aki pedig szeretne valaki a lelkisegély-szervezetek feljebb linkelt listáján látni, az a submit@talkingegg.info címre írjon!