keresés menü

Trükk a nulláról: ez a csávó megtanulta a kickflipet 5 óra leforgása alatt

A kickflip az a deszkástrükk, amikor a tehetséges versenyző ugrás közben a lapot a hosszanti tengelye körül 360 fokban megforgatja, aztán talppal visszaérkezik rá. Ahogy elnézegetjük a legfontosabb szakmai fórumokat, a sportág jelentősebb online agóráit, bármennyire is alapnak számít ennek a beadása a rutinosabbak körében, pont annyira hardcore küldetés egy kezdőnek.

Csak hogy lássuk, miről is van szó:

A kanadai bestseller író és zsurnaliszta, Malcolm Gladwell 2008-as Kivételesek című könyvében azt írta, hogy 10 ezer óra gyakorlással bárki bárminek a mesterévé válhat. Ezt azóta sokan megkérdőjelezték már, hiszen a géneken és az azokból adódó képességeken sokkal több minden múlik, mint a vad gyakorláson.

Ez a Mike Boyd nevű csávó viszont a másik végéről gyújtotta be a kanócot: ő nem tízezer, hanem alig pár órát szánt rá, hogy begyakorolja a klickflipet.

És végül innen jutott el…

…a kilencedik percnél beadott első ollie-n át…

…idáig:

Öt órájába és negyvenhét percébe került a mutatvány. Úgy, hogy előtte a gördeszkát távolról sem ugatta. Igaz, felvett közben egy hátrafordított baseballsapkát is, nyilván segített! Itt a teljes videó a nagy misszióról: