keresés menü

Ha még nincs zsűritag-példaképed, akkor hadd ajánljuk neked Kardos-Horváth Jánost!

Abszolút osztjuk azt a tényt, miszerint a mai zenéket már tényleg tökre felesleges pontozgatni, úgyis bárki le tudja csekkolni pár perc alatt, hogy kell-e neki ez vagy az a lemez vagy nem. Szándékosan vagy sem, de Kardos-Horváth János Kaukázus-front a Nagy-szín-pad vetélkedő zsűrijében eddig parádésan foglal állást ezen elmélet mellett.

A tegnap két negyeddöntősről ugyan még nem tudjuk a véleményét, de az első hat zenekart egyaránt tíz pontosra értékelte. (Teljes táblázat.)

2017.05.23.09:02:00 a screenshot meglövésének ideje

És hát milyen szép dolog ez? 2017-ben annyira nem a zene miatt tíz pontos már egy zenekar! A múlt eszköztárából bárki össze tud rakni egy tökéletes produkciót, megvannak a szabályok, a történelmileg letisztázott arányok, a műfaji sensus communisok, csak kis odafigyelés, és hoppá, itt Aphex Twin és a Guns tökéletes szerelemgyermeke!

Mondjuk hát ki! 2017-ben azért tíz pontos egy zenekar, mert van, létezik. Hogy ebben a minden megtörtént, de valamit mégis jó lenne csinálni szituációban, amolyan szembe hugyozva a széllel, még mindig vannak emberek, akik lemennek a próbaterembe, és megpróbálják a megpróbálhatatlant. Bárcsak Madách Imre megélhette volna ezt! Ő is a tízes pontszámot feltartva ülne egyenes háttal, rettenthetetlen arccal a zsűrizést imitáló társai között.

Nyitókép: Kaukázus Fb