keresés menü

Fogadj örökbe egy növényt, és tegyél vele Budapest valódi bezöldítéséért

Az európai fővárosok közül sajnálatos módon Budapest szíve az egyik olyan városközpont, ahol a legkevesebb zöldterület és közpark található. Ez nem csak itt igaz: Magyarország-szerte több település is küzd azzal a problémával, hogy a fás területeket egyre inkább betontömbök váltják fel.

A politikailag és anyagilag teljesen független Greenpeace, a világ egyik legnagyobb környezetvédő szervezeteként itthon most egy olyan kampányt indított, mely egyik fő céljává tűzte ki, hogy visszaszorítják a zöldterületek pusztulását, a fák kivágását, igyekeznek élhetőbbé tenni városainkat, emellett 3500 növényt is elültetnek.

A Jövő Zöld városa kampányban jelképesen mindenki örökbefogadhat különböző növényeket, amiket a Greenpeace Magyarország aztán elültet. A támogatatási csomagok már 250 forinttól elérhetőek itt.

A hazai cipőterítő vállalkozás, a Dorko pedig úgy érezte, ők is fontosnak tartják a környezet védelmét, ők is sokáig szeretnék még élvezni a parkok nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket, ezért beszállnak a kampányba egy kis jófejséggel: mindenki, aki a DRK üzletekben bemutatja az örökbefogadási oklevelét, automatikusan 10 százalék kedvezményre jogosult a Remember Your Roots kollekció termékeinek árából.

Továbbá az örökbefogadók között kisorsolnak egy ajándékcsomagot is 50 ezer forint értékben. A kollekció pedig így néz ki, tényleg eléggé természetes: