keresés menü

“Jönnek a zsaruk!” – Ez már nem szimpla átverés, ez már rasszista köcsögség

Amerikában slágerszámba mennek az úgynevezett prank videók, amikben mindenféle szituációba terelnek gyanútlan embereket, és ezt felveszik kamerával. Míg a videó szemlélője tudja, hogy ez becsapás, addig a szenvedő alanyok nem, és végül ez csúcsosítja ki a humorfaktort.

Gyakorlatilag a régi kandikamerás videók új fajtajával állunk szemben, amik között tényleg akadnak zseniálisak. Mint mondjuk ez vagy ez.

Most azonban néhány csávó nem csak nem csinált humoros videót, de kicsit messzire is ment.

suburbs vs hood (azaz nagyjából: a kertváros és a gettós környék) szupersztereotíp kiélezéseként eljátsszák, hogy a rendőrök elől futnak, miközben kábítószer van náluk. És rá akarnak világítani, hogy ez mennyire más reakciót szül egyik, illetve másik környéken.

https://www.youtube.com/watch?v=kszu_At_6kA

Azt most hagyjuk, mennyire szarul adják elő magukat a prankelők (igen, én is kokaint szoktam szétszórni, amikor épp díler vagyok és menekülök). Sokkal szánalmasabb viszont, hogy pont az olyan társadalmi lyukakat mélyítgetik ezzel a veszélyesen hülye poénnal, amik miatt még egy ártatlan afro-amerikainak is gyakran félnie kell, mert ha történik valami körülötte, könnyen lehet, hogy őt veszik elő előbb a rendőrök.

Nem tudjuk, hogy a videóban szereplő, sarkot támasztó fekák csináltak-e bármi rosszat valaha, de ha nem, akkor sem kell meglepődnünk azon, hogy rögtön futásnak erednek – főleg az elmúlt hónapok eseményeinek fényében (Ferguson, a menekülő Walter Scottot lelövő rendőr).

Szóval srácok, ez így nagyon-nagyon rossz. Felelőtlen és rossz. És messze nem vicces.