keresés menü

Jó volna egyszer hóban járni, a Spitzbergákon gördeszkázni

norv01

Az Element deszkásmárka valószínűleg leforgatta minden idők legészakibb helyszínén készült deszkásfilmet: a Spitzbergákig, vagyis idáig mentek (a link mögött Google Maps), Norvégiától olyan messze, amilyen messze Magyarországtól van Norvégia. A Jeges-tenger birodalmában található szigetcsoportra, ami igazából soha nem tartozott teljesen senkihez, Norvégiához is csak úgy, hogy közben mások is kiaknázhatták erőforrásait – Oroszország például két szénbányát működtetett itt.

Most az egyik ilyen, mára már elhagyatott bányát pécézte ki magának a jól ismert skater brand, és odavitte magával egyik szponzoráltját, Karsten Kleppant, hogy gurulja be, amit tud. Deszkás nem nézett még farkasszemet ilyen közelről fókával, ahogy jegesmedvétől sem ijedt be messziről – most minderre sor került, azzal a céllal, hogy teszt alá vessék az Element Wolfeboro nevű kabátját.

Pár képkocka a filmből:

norv02

norv03

norv04

norv05

norv06

norv07

norv08

Ez pedig itt a komplett végeredmény, tizenegy percben. Jobb kommentárt nem tudunk mondani ehhez, mint a videó alatti egyik hozzászóló: “ezek után nem szeretnénk, ha bárki azzal a kifogással jönne, hogy túl hideg van odakint a deszkázáshoz!” Nuff said.

http://www.youtube.com/watch?v=1essD3NSouU