Az otthonodban. Nem kell hozzá más, csak… jégkocka.
A leginkább eltávolíthatatlannak tűnő dolgok egyike a ruhába ragadt gusztustalan rágó, mint a mögöttünk álló görbült éjszaka idegesítő, arcbamászó mementója. Ami mintha örökké figyelmeztetni akarna, hogy mekkora züllött állatok vagyunk azzal, hogy nem lehet levakarni… Vagy legalábbis ő ezt hiszi! Mert csak rá kell kicsit fagyasztani jéggel, és egy vajazókéssel könnyedén lehántani a megkeményedett kis rohadékot.
Ki hitte volna, mi? Nem, mi aztán nem hittük volna. Pedig működik, ezt pedig jó tudni a nehéz lábú, néha a felrakott lábaink súlyát is viselő dohányzóasztalok korában. Először hagyjuk, hadd olvadjon el a mélyedésben, majd keféljük fel a szálakat. Azt annyi!
Mindenki tudja, hogy a tegnap elkészített étel másnapra gyakran még jobban összeérik ízügyileg, a rizsát újramelegítve viszont pikpakk sivatagiasra száríthatjuk. De nem akkor, ha a mikrózás előtt jégkockát helyezünk a tetejére, ami újragőzölve ismét újszerű állapotban tálalja nekünk a mennyei étket!
Bizony, a megoldás itt is egyenesen a fagyasztóból jöhet, hangozzon bármennyire idiótán. Azzal ugyanis, ha a szobanövények locsolásának idejében nem kannából zúdítod a vizet, hanem inkább elhelyezel a földjükre pár jégkockát, megakadályozod a túlöntözés lehetőségét, hiszen fokozazosan olvad bele a cucc a talajba. Ha félsz, mert trópusi növényed van, és nem akarod jéghideggel sokkolni, tedd a jégkockákat egy réteg kavicsra (érdemes figyelni továbbá, ha alul kicsorog a víz, akkor csökkenteni kell a kockák számát a következő alkalommal).
Azaz: ha grillezés előtt a húspogácsa tetejének közepére elhelyezel egy jégkockát, akkor nedvesen tartja azt, omlós marad, ami miatt a fűszerek is jobban kibontakoznak majd a beleharapáskor. Ezt nem mi mondjuk, hanem Graham Elliot séf. Jó étvágyat!