Emberek, mi történik itt?!

ASMR történik. Ezt a mozaikszót jegyezzük meg gyorsan, mert fogunk még róla hallani. Érezni viszont már eddig is sokan érezhettük.

Ez az Autonomous Sensory Meridian Response nevű jelenség, ami annyira új kutatási terület, hogy még a szakemberek is egyelőre csecsemőként kezelik. A lényege, hogy kellemes(nek szánt) hangok, jelenségek keltenek az agyban olyan érzést, amitől az ember a felhőkben jár (már aki). A reakció pedig, amiben sokaknak része lehetett már, körülírhatatlan tarkóbizsergéssel kezdődik, aztán lecsúszik a gerincen.

Olyasmi, mint egy mérsékelt agyi orgazmus. Vagy a szekunder szégyen ellentéte.

Mindenkinél más válthatja ezt ki, és a kínai közösségi médiában most a jég ropogós elfogyasztásával próbálkoznak sokan, sokmilliós megtekintéseket generálva. Szóval úgy néz ki, ez sokaknak bejön.

Az ASMR-t, vagyis a jóleső borzongást (hoppá, van rá magyar kifejezésünk!) tehát ezesetben a jégkockák elfogyasztása váltja ki, a legtöbb esetben ráadásul mindenféle színes, megformázott alakzatú fagyott vizet harapdálnak a delikvensek, ami elvileg még kielégítőbbé teszi az élményt.

És természetesen már önálló Instagram-fiók is létrejött ezekre a rövid jégrágcsálós klipekre.

Sőt, nem is csak egy.

Az új trend mindenképpen creepy és fura, de tagadhatatlan, hogy valamiféle túlvilági relaxációt képes az ember fejére hozni – állítólag egyesek még álomba is szenderülnek a ropogós hangok hallatán. Íme, itt egyenesen nyolc percen át zajlik a jégmajszolás beleduma nélkül, próbáljátok ki, aztán írjátok meg, sikerült-e elaludni!

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)