keresés menü

Járd be mezítláb a Városligeti tó felszínét!

Vízen járni nem sokan tudnak, egyes mesék szerint eddig a történelem során erre egyvalaki volt képes, de ezt az állítást még senki nem erősítette meg. Mindenesetre ha nem is így, de kis rásegítéssel most szerdán bárki kipróbálhatja, milyen egy tó közepén, sőt, milyen a Városligeti tó közepén ringatózni! A rásegítés pedig így néz ki:

sup00

Ez a SUP, vagyis a stand up paddle a szörfölés egyik leágazása, amikor a deszka felhasználója nem (csak) a hullámokat lovagolja, hanem nagyobb távolságok áthidalása érdekében evezőt vesz a kezébe, és állva jut el a víz tetején egyik pontból a másikba. Sokaknak újfajta tesmozgásként tetszhet, pedig már a hatvanas években is próbálkoztak vele egyesek, népszerűségének oka pedig egészen prózai: nagyon könnyű elsajátítani, könnyebb, mint akár csak a gördeszkázást. Ráadásul az izmokat is komolyan igénybe veszi, még ha ez elsőre nem is tűnik így.

“Kirándulni a vízen jó” – írja küldetésében a SUPline, akik most szerdára ingyenes kipróbálási lehetőséget ajánlottak fel a népeknek a Városligetben. Eseményoldal itt, és sietni érdemes, mert a helyek korlátozottsága miatt előregisztrálni is kell. Üde lapátolást annak, aki megy!

Addig is, az alapok:

Tűz tartalom 🔥