keresés menü

Azon kapod magad az Ikeában, hogy egy csomó dolgot megveszel, amit nem akartál? Ismerd meg a trükköt!

Mászkálsz a bútoráruházban, és azon kapod magad, hogy a szemfogó cuccok közül nem tudsz, de igazából nem is akarsz menekülni. Ez nem véletlen: az IKEA szándékosan műveli ezt az aggyal.

Még az áruház kreatívjai is elismerik, hogy a náluk kipipált vásárlások 80 százaléka az érzelmekre alapul, és csak 20 százaléknyi shopping az, amit előzetesen beterveztünk, mint fontos szükséglet. Mindezt pedig úgy húzzák be, hogy a területüket elképesztően okosan tervezték meg: az nem olyan, mint az élelmiszergigaüzletek hosszú sorai, amiken gyorsan tudunk végigszaladni, vagy a nagy, szellős, egyterű bevásárlóhelyszínek, ahol összevissza vándorolhatunk a kipakolt cuccok között.

Nem: az IKEA tudatosan épített labirintust, amin szinte muszáj végigmenni. Így érik el, hogy a hozzájuk érkezők sokkal több mindent lássanak, mint máshol, és így sokkal több impulzusvásárlást abszolváljanak.

Ha megérted a trükkjüket, könnyebben elkerülheted a sárga zacskóban landoló felesleges árucikkeket…

  • Érkezz szigorú tervvel, hogy mi kell, és tartsd magad hozzá.
  • Ismerd meg a (fenti videóból is) a labirintusukat, és állj ellen!
  • Menj egyenesen a célodhoz, akár a bemutatótermet kikerülve.
  • Ha rányúlsz valami mintás edényre, miközben zuhanyfüggönyért mentél, állj meg egy pillanatra, és tedd fel magadnak a kérdést: épp beleesek a svéd csapdába?!

…feltéve, ha egyáltalán el akarod ez kerülni ;)))))

Tűz tartalom 🔥