keresés menü

Így fog kinézni a lájkok nélküli Instagram

Egyelőre ugyanis tesztjelleggel futott és fut a dolog több nagy országban: Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Írországban, Olaszországban, Japánban és Brazíliában már többen megtapasztalhatják, milyen az, amikor nem láthatják, mások hány lájkot kaptak a képeikre – csak azt, hogy ők mennyit kaptak, amit viszont ugyanígy mások nem látnak.

Az Instagramnál már tavasz óta gondolkodnak ezen az elképzelésen, abból az aggodalomból kifolyólag, hogy a lájkok összeméregetése sok fiatalnál az önbizalom súlyos csökkenéséhez vezet.

Mia Garlick, a Facebook egyik ausztrál és új-zélandi vezetője egy közleményben azt írta:

“Reméljük, hogy a teszt leveszi azt a nyomást sokak válláról, hogy egy poszt hány lájkot kap, és így azokra a dolgokra fókuszálhatnak az instagramozók, amiket szeretnek.”

A végcél tehát az lenne, hogy a felhasználók kevésbé érezzék magukat bírálatok és méricskélések céltáblájának, és inkább kezdjék a képeikkel a saját sztorijaikat elmesélni. Amúgy így nézne ki a lájkok nélküli Instagram, csak azt mutatva, hogy XY és mások lájkolták valakinek a friss képét:

Egyébként nem ez az első próbálkozás, hogy a közösségi média megpróbálja korrigálni azokat a problémás következményeket, amiket maguk okoztak. Ami nyilvánvalóan becsülendő.