keresés menü

Idióták a gépen: egy korábbi stewardess elmesélte a kedvenc horrorsztorijait

Vagyis hogy milyen hülye kérdésekkel szokták magukhoz hívni az utasok.

Ha azt hiszed, hogy a leszállás utáni tapsolásnál suttyóbb nincs, akkor most olvass tovább, és ne máskor, mert Shawn Kathleen, egy korábbi légiutaskísérő és a hiánypótló Passenger Shaming Instagram tulajdonosa a The Points Guy nevű utazási oldallal karöltve megosztotta, milyen egetverő faszságok miatt szokták nyomni az utazók – tegyük hozzá, amerikai járatokon – a hívógombot.

“Néha eléggé nehéz lesz elhinned, hogy ez megtörtént” – hívja fel a figyelmet, aztán elkezdi sorolni a tényleg elképesztő kérdéseket.

“Elkérhetem a fülhallgatóját?”

Hihetetlen, de ez kifejezetten gyakran előfordul, mondta el Kathleen az Insidernek. De a helyzet az, hogy ez még semmi a többihez képest.

“Haladunk már?”

Bár erre azt válaszolta, hogy “hölgyem, két órája a magasban vagyunk”, elmondása szerint szívesebben válaszolta volna azt, hogy NEM, CSUPÁN LEBEGÜNK, ÉS MEGVÁRJUK, AMÍG A FÖLD ELFOROG A MEGFELELŐ MÉRTÉKBEN, ÉS AKKOR LANDOLUNK.”

Ráadásul amikor egy online fórumra posztolta ezt a kérdést, akkor több kolléga is megerősítette, hogy ezt tőle is kérdezték már. Hát igen, a mozdulatlannak tűnő felhők eléggé átverősek!

“Van csontlevesük?”

Az őrületes kaja- és piaügyi kérdéseknek se szeri, se száma. Volt, aki kávét kért feketén, aztán meglepett szemekkel kérte számon a cukrot és a tejszínt, más pedig a Starbucksban érezte magát, és kért egy grande flat white-ot két adagnyi fehér mochával, 82 fokos hőmérsékleten.

“Kaphatok az ételéből?”

Igen, a légiutaskísérő ételéről van szó, amit a fedélzetre vitt magának. Ez sem ritka állítólag. De volt olyan munkatársa, akinek konkrétan lenyúlták a szendvicsét, amikor elfordult pár percre.

“Milyen óceán az? Vagy egy folyó?”

Ez egy New York – Florida járaton történt, no kidding, mondja Shawn. De megesett már az is, hogy az ablakon kinézve látnak egy határvonalat két farm között, és megkérdik, hogy az akkor két állam határa-e.

“Megkérdezné a pilótát, hogy áll a meccs?”

Ez is gyakori kérdés az amerikai gépeken, és nem a Super Bowl alatt. De akadt olyan, aki egyenesen azt kérte a stewardesstől, szóljon a kapitánynak, hogy szóljon a másik gép kapitányának, amire majd átszáll, hogy várják már meg.

“Ez csak egy kis pisike!”

Volt már olyan légiutaskísérő, akinek ezzel a kommentárral nyújtottak át egy mocskos pelenkát. No komment. De akadnak, akik meg fülpiszkálót vagy épp fogselymet kérnek tőlük.

Mindezek videón illusztrálva, have fun:

Na, most már lehet tudni, mi az, amivel a őrületbe lehet kergetni azokat, akik amúgy értünk vannak, és azt szeretnék, hogy jól érezzük magunkat az út során.