Egyre több trendszettelő étterem nyílik világszerte, ezért a Buzzfeed összeszedte, honnan tudjuk kiszúrni, ha éppen egy ilyenben ülünk. És ha már ott vagyunk, mit tegyünk, hogy beilleszkedjünk a fazonírozott bajszosok közé. Budapestet is emlegetik hipszterfővárosként, szóval Nathan Pyle mozgóképes összefoglaló iránymutatásai nekünk is hasznosak lehetnek.
Először is, ha az étteremben régies félhomály van, a vendégek pedig sapkában vannak, miután levették a kabátjukat, és mindent faborítás fed, biztos lehetsz benne, hogy hipszter étteremben vagy. Ne aggódj, elmondjuk, hogyan tovább.
A következő, amit ki kell szúrnod, hogy normális adagot szolgálnak-e fel, vagy cuki kis gasztro-falatkákat.
Ha cuki falatkákat, akkor készülj fel rá, hogy nemsokára fel kell keresned egy tisztességes hamburgerest!
Ha a termelők megdolgoznak az étel előkészítésével, akkor neked is meg kell dolgoznod az elfogyasztásával. Megpróbáltatások jönnek, például olyan, hogy befőttesüvegből kell majd innod a kézműves limonádét:
Valószínűleg mellőzik az egyértelmű fűszercímkéket, szóval inkább kérj egy külön tányért, hogy megkóstolhasd őket, mielőtt bármit is belemártanál.
A menü tele lehet tűzdelve felesleges szavakkal, mint a szabadtartásos, kézzel kavart, folyóban hűtött, kézműves, kővel morzsolt és további hasonlókkal, szóval inkább keress olyan ismerős szavakat, mint a kenyér, csirke vagy burgonya.
Ha mégis képtelen vagy kiszúrni bármi szimpatikusat az étlapról, akkor csalj egy kicsit és kérj olyat, amit másnak szolgáltak fel, de megtetszett.