keresés menü

Hazudunk a barátainknak, hogy ne kelljen kimozdulnunk otthonról?

Amerikai számok jönnek! De attól még beszédesek, mert könnyen lehet, hogy arányaiban a mi számaink sem kanyarodnak el nagyon ezektől az értékektől.

Az alábbi statisztikai (kormányzati) jelentés szerint 2017-ben az ottaniak úgy használták fel az idejüket, hogy: átlagosan kilenc órát aludtak, nyolc órát melóztak, kicsivel kevesebbet mint három órát tévéztek, és szánalmas 41 percet (!!!) töltöttek el szocializálódással, emberek közötti tevékenységgel. Ami az egy évtizeddel ezelőttihez képest 9 százalékos visszaesés.

Köszi, internet? Vagy köszi, valami más?

Úgy tűnik, egy kajaházhozszállító cég sietett a kérdés megválaszolásában a világ segítségére. Akik arra jutottak, hogy talán a FOMO (“fear of missing out”, vagyis az állandó mehetnék, tehát a félelem attól, hogy kimaradunk valamiből) jelenséget felváltotta a POMO jelenség (“pleasure of missing out”, vagyis a kimaradás öröme).

Tehát egy kajarendelős cég rendelte meg ezt a közvéleménykutatást.

a Yelp Eat 24 által megszerzett adatok szerint az emberek 30 százaléka csalódik az éjszakázásokban, több mint a harmaduk stresszel vagy szorong ezek miatt, plusz a másnaposság és a társasági feszkók is bejátszanak. Ezért

a megkérdezettek 80 százaléka bevallotta, hogy pattintotta már le a spanját valami kamu kifogással.

Dolgom van, beteg a kutyám, nem iszok többet – mindannyian ismerjük a kifogásokat, mi is élünk velük. Na de mit csinálunk akkor a barátozás helyett? Hát, a tudományosan természetesen 100 százalékosan megbízható kajarendelős cég által készíttetett felmérést szerint tévézünk, mozizunk, csillezünk, szundikálunk, olvasunk, zenét hallgatunk, a partnerünkkel vagyunk otthon, házimunkát végzünk, vagy: bekajálunk.

Hát nyilván!

(Nyitókép: Flickr / DieselDemon)