keresés menü

Az új Tinderen a gyűlölet hozza össze az embereket

Mától elérhető az App Store-ban a Hater nevű formabontó randialkalmazás. A Tindernél és a társainál általában ugye a közös érdeklődés, a közös ismerősök és úgy általában a közösen csípett dolgok mentén alakulnak ki kapcsolatok.

Na, a Hater ezen csavar egyet, és aszerint próbálja meg közel hozni egymáshoz az embereket, amiket egyaránt gyűlölnek. Elsőre ez tartalom nélküli vírusmarketingnek is tűnhet, de ha belegondolunk, azért ebben jóval több gógyi van, mint elsőre tűnhet.

A közösen csípett dolgok és ezek felismerése elsőre euforikus összeborulásokat hozhat, hogy hát “jaj, te is!”, de ezek hamar elmúlnak.

Később azonban az eleinte a pozitív szemlélet fenntartása miatt titkolt dolgok lesznek fontosak.

Például milyen jó tudni előre, ha a másik fél utálja a marihuánát, amikor mi rendszeresen fogyasztjuk, vagy a lassan sétáló embereket, miközben mi a legkisebb tempóban szeretünk haladni, ne adj isten Taylor Swiftet, akiről még poszterünk is van a sloziban. És így tovább.

A Haterben egyelőre 2000 fogalom, személy, szituáció közül választhatjuk ki, hogy mi az, amivel nagyon nehezen tudunk, vagy képtelenek vagyunk együtt élni, majd az alkalmazás ez alapján ajánl nekünk embereket. Valahogy úgy, hogy “íme Erzsi, 88%-ban ugyanazon dolgokat utáljátok, tetszik vagy sem?”

Noha szeretni jobban szeretünk, mint utálni, azért elég jó ötletnek tűnik ez a Hater!

(via)