keresés menü

Három templom felgyújtásával vádolnak egy black metál zenészt

Három, főleg feketék által látogatott, Louisiana-állambeli templom felgyújtása miatt tartóztattak le egy Holden Matthews nevű 21 éves tagot, akiről kisvártatva kiderült, hogy a black metál szubkultúra követője, sőt Vodka Vulture néven egy zenekara is van. Ja és igen, apja pedig a helyi seriff helyettese.

Noha az ügy jelenleg még vizsgálat alatt van, Matthews közösségi médiás aktivitásaiból jól kirajzolódott, hogy a black metálhoz és a pogány hagyományokhoz való vonzalma. Osztogatott Varg Vikernesről mémeket, aki gyilkossággal, illetve szintén templomgyújtogatással alapozta meg a hírnevét a ’90-es évek első felében.

Aztán töltött fel képet egy puskáról és egy késről, ami alatt azt fejtegette, hogy a modern joggal szemben ő a pogány istent, Odint követi, aki arra szólítja fel, hogy legyen felfegyverkezve. Valamint a pogány vallás náci-soviniszta attitűdjét is ironikusan magára vonatkoztatta egy helyen, ahol egy horogkeresztre hajazó övcsattal pózolt.

Érdekesség, hogy egy héttel ezelőtt Új-Zélandon kaptak el egy másik black metál-zenészt, Jacob Lowensteint, aki két mormon templomot gyújtott fel.

innen