keresés menü

Ha megjátszod a mosolygást a munkahelyeden, kemény piássá válhatsz

Hogy a műmosoly felrakása belső viharokat tomboltat meg bennünk, de legalábbis belénk állítja a feszkót, azzal nem mondunk semmi újat.

Most viszont egy hivatalos felmérés ennél is tovább ment: a Penn State és a Buffalo Egyetem kutatói olyan dolgozók italozási szokásait figyelték meg, akikemberekkel foglalkoznak, étterem pultosait, nővéreket, tanárokat – és arra jutottak, hogy akik megjátszották vagy rájátszottak a pozitív érzésekre, és elrejtették a negatívokat (például megállták a jó öreg szemforgatást!), azok nagyobb eséllyel néztek a pohár fenekére meló után.

És nem csak annyiról van szó, hogy egy kamumosoly miatt feloldódunk egy sörrel: az egyik kutató szerint

minél inkább kontrollálniuk kell a negatív érzelmeiket, annál kevésbé tudják kontrollálni a szeszelést a munkaórák lejártával.

Alicia Grandey professzor azt is mondta,”elsőre jól hangzik, hogy a mosolygás a munkád része, de egész nap csinálni borzasztóan kimerítő tud lenni.”

Akik tehát nap mint nap kicsit színészkednek idegenek előtt, azok könnyebben csúsznak rá az alkoholra, mert otthon végre már nem kell magukra erőltetniük az önkontrollt, és az első pohár borból végre több is lehet, és senki nem szól érte.

Vigyázzunk azokkal az első pohár borokkal!

Tűz tartalom 🔥