keresés menü

Gyerekeknek segített a Budapest Bike Maffia

Magyarország harmadik az EU-n belül a legtöbbet kerékpározók listájában, nem csoda, hogy a jótékony kezdeményezések kapcsán is előtérbe kerül a bicikli hazánkban. Karácsony előtt indult az a jótékony kezdeményezés, amely célul tűzte ki, hogy lehetőséget kapjanak a szerényebb anyagi körülmények között élők számára is a biciklizés élményének megtapasztalására.

Tegnap elsőként a Burattino Általános és Középiskola és Gyermekotthon lett gazdagabb 35 kerékpárral az országos összefogásnak köszönhetően. Az iskola eddig összesen négy ilyen közlekedési eszközzel rendelkezett, így kölcsön biciklikkel oldották meg, ha a gyerekeknek bringára volt szüksége.

A Magyar Kerékpárosklub tavalyi felmérése alapján a magyarok 70 százaléka rendszeresen kerékpározik, nem csoda, hogy gyermekek körében is népszerű ez a közlekedési forma. Bár náluk még elsősorban a sportolás öröme az, amelyet a kerékpár ad, hazánkban a tavalyi kutatás alapján legtöbben (64%) boltba mennek a kétkerekű járművel, sport céljából pedig a kerékpározók 38 százaléka ül fel rá.

A jótékony kezdeményezés keretében összegyűjtött bringák mind felkerültek Budapestre, a Trecikli kerékpárszerelő műhelybe, hogy újjávarázsolják őket. Budapest mellett a vidéki településeken is sokan megmozdultak a jó ügyért, a főváros után Nyíregyházáról és Győrből érkezett a legtöbb bicikli. A Burattino csak az első volt a gyermekotthonok között a sorban, a következő napokban más intézmények is bicikliket kapnak a szervezőktől.

Az első bicikli csomag átadásán Havasi Zoltán, a BBM alapítója is részt vett, aki elmondta:

“Amikor elindult a kampány, arra gondoltunk, hogy már 20-30 bicikli is sok gyereket tenne boldoggá, azt nem is reméltük, hogy csaknem száz felújított kerékpár talál majd új gazdára a kezdeményezésünknek köszönhetően.”

“Míg sok embernek mindennapi dolog a biciklizés, vannak, akik nem engedhetik meg maguknak egy kerékpár vásárlását, rajtuk szeretnénk segíteni” – tette hozzá. Az iskola vezetője, Mezei Kata az átadáson kiemelte, hogy öröm és egyben megtiszteltetés az iskola számára ez az ajándék, mely gyönyörű példája a civil szervezetek és gazdasági társaságok együtt munkálkodásának. Azt is megemlítette, hogy minden segítség – még a másnak aprónak, jelentéktelennek tűnő is – jól jön, hisz a három gyermekotthon valóban rászorul a támogatásra.

A gyermekotthon 52 kis lakója boldogan vette birtokba a We Love Cycling által szervezett akció keretében az új járgányokat.

Tűz tartalom 🔥