keresés menü

Öt angol tinédzser azt szeretné elérni, hogy kitiltsák a koncertekről a tapizókat

A képen bal oldalt látható, 17 éves Hannát egy Peace-koncerten találta be egy taperolós barom. Ahelyett, hogy a felejtés útjára terelte volna az esetet, négy másik leányzóval közösen megalakította a Girls Against nevű kezdeményezésüket, aminek célja, hogy felhívják a figyelmet erre az amúgy sajnos elég mindennapi jelenségre. Vagy ahogy ők fogalmaznak:

“Öt interszekcionális feminista, akik a koncerteken való szexuális zaklatások ellen küzdenek – legyen szó bármilyen genderről.”

Miután olyan zenekarok álltak be a kampány mögé, mint a Wolf Alice, a Foals, a Slaves vagy épp a Peace, hamar össze is jött majd’ 8000 követőjük Twitteren, aminek hatására egyre többen kezdtek arról posztolni, hogy velük is történt hasonló:

“Szégyen, amikor valaki azt hiszi, hogy oké, ha kikapcsolja a melltartómat, amikor színpadra lép a Vaccines.”

Hogy csak egy érzékletes példát említsünk.

A 16 éves Anna, aki középen látható a képen, arról mesélt az Independentnek, hogy a közeljövőben szeretnék, ha az indie rock színtéren kívülről is lennének támogatói az ügynek. Bevonnának nagyobb popsztrárokat, politikusokat és aktivistákat is.

Legfőbb céljuk pedig az lenne, hogy akiket a szexuális zaklatásnak ezt a formáját művelve fülön csípnek koncerten, azokat később nem is engednék be ilyen zenei rendezvényekre. Egyelőre azonban már azt is örömmel posztolták, hogy minap egy ilyen molesztáló elemet kikísértek a The 1975 koncertjéről.