keresés menü

Karácsonyi és lemezköszöntő interjúvacsora a Ricsárdgírrel

Minap jelent meg a Ricsárdgírnek, a hazai első számú art fart zenekarnak a harmadik nagylemeze, a Rise Of The Koala. És ennek apropóján kezdtük el agyalni, hogy oké, hogy legyen egy interjú, de hol?

Olyan dolgok merültek fel, hogy

  • Szabadulószoba
  • Fürdő
  • Terápiás kutyás program
  • Meki
  • Mozi (?!?)
  • Szolárium

Ésatöbbi, mindenesetre ezekre emlékeztem. Végül pedig abban maradtunk, hogy főzünk a srácokkal valamit vakon. Tehát mindenki hoz 2-3 alapanyagot, aztán abból agyalunk valamit. Közben meg lehet dumázni a lemezről. És ez így is történt!

Andris darált húsa és a zsemléi

Mártondani tejfölt és céklát hozott, meeert:

Szintislaci padlizsánnal, hegyes erőssel és sütőtökkel készült

Andris, Szintislaci és Mártondani

Ehhez még hozzácsaptunk néhány kéznél lévő dolgot, és így nagyjából ezzel indultunk:

Hogy így összeállt a kép, és beküldtük a sütőtököt biztonság kedvéért a sütőbe. Jöhetett a playstationözés:!

Természetesen mindeközben a konyhában is folyt a munka:

Szintislaci a padlizsánszeletkékkel

Hús, paradicsom, hagyma és brokkoli sülnek vagy főnek

Ajjahhajajj, elfelejtettük betenni a lemezt! Úgyhogy ezt most pótoljuk is gyorsan, mert végül is emiatt vagyunk ott, ahol.

Ez ugyebár a harmadik nagylemeze a zenekarnak, ezért és a műfaji eklektika miatt majdnem az lett a címe, hogy Rise Of The Koala 3D. Végül a 3D elmaradt, mert túlságosan zavaros lett volna az egész. Cserébe a 3D, mint technológia a borítót uralhatta le.

Jó is, hogy ilyen főzés közbeni lemezhallgatás lett, mert közben rájöttünk, hogy két kajás szám is van a lemezen: a Bulikrumpli és a Smackleves.

A Koala azért is különleges lemez, mert míg az eddigiek próbatermi dzsemmelésekből, hülyéskedésekből álltak össze, most egyszer csak az a helyzet állt elő, hogy időre kellett leszállítani 12 trekket, mert már le volt kötve a január négyes lemezbemutató.

Ugyan volt olyan vészterv, hogy kiadnak egy Greatest Hits albumot, ha ez nem jön össze, de Szintis Laci profi módon szállította az alapokat. Mártondani meg ha csak a stúdióban is, de elkészült végül az összes dalszöveggel. Két hónap volt ez kábé, az eredmény kézzel fogható, füllel hallgatható.

Közben elkezdett összeállni az ünnepi asztal!

Ja igen, Szintislaci. Ő sem véletlen kapott dalt, Mártondani egyszer megígérte a közönségnek, hogy Laci majd kap egy saját számot. Aztán, amikor a lehetséges témák között ment az agyalás, akkor merült fel, hogy minek még egy olyan celebes szám, mint a Palvinbarbi vagy az Ördögnóra, amikor van nekik egy Szintislacijuk!

És apropó válogatáslemez: az sem ment a fiókba örökre, mert a következő lépés az lesz, hogy egy-két sosem játszott kivételtől eltekintve felveszik az első két lemez számait, ebből fog állni a Ricsárdgír Greatest Hits. Jelen állás szerint legalábbis. Most azonban nézzük, mi is van az asztalon!

A recept

A ragu

  • Darált sertéshús
  • Apró darabokra morzsolt brokkoli
  • Konzervparadicsom, aprított
  • Vöröshagyma
  • Só, bors, római kömény

A feltétek

  • Sütőtök sütőben sütve
  • Vékony padlizsán olajon pirítva
  • Céklacsipsz sütőben sütve, de olajjal lehet jobban jársz

Az öntet, vagy ha úgy tetszik, szósz

  • Tejföl
  • Kivi
  • Dió, apró darabokra zúzva
  • Méz

Hozzá

  • Zsemle

Természetesen mindent érzésre tegyetek bele. Mivel az étel minden egyes bortípushoz ugyanannyira jól passzol, ezért arra gondoltunk, hogy megkérjük a srácokat, hogy dalkíséretet ajánljanak hozzá az új Ricsárdgír-lemezről, a Rise Of The Koaláról!