keresés menü

Kipróbáltuk milyen ebédidőben beadni a Szabihíd lábánál lévő felpimpelt hajléktalan jacuzzit

Noha a Gellért-fürdő vízleeresztőjénél kialakult hajléktalan jacuzzi vagy másik nevén gerilla wellness már régóta ismert szpot, én valahogy csak tavaly realizáltam, hogy tényleg van. Bulik után hajnalban legkirályibb volt innen nézni a napfelkeltét.

2017, fiatalok aftereznek

Hallottam, hogy télen volt egy kis felújítás, az S39 Hybrid nevű dizájncsapat lépcsófokokkal, mozaikberakásokkal és egy paddal dobta fel az amúgy kifogástalanul megkomponált fürdőt. Tarlós úr háta mögött.

Mivel termálvíz folyik át rajta, így nagyjából olyan higiénia tekintetében, mintha egy tiszta folyóban ücsörögne az ember. Mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy a parton eldobált mindenféle szemét és mocsok elég jó vendégszűrő ahhoz, hogy sorban állás ne nagyon legyen. De olyan szinten, hogy még a kutya is megszeppenve emelgette a tappancsait.

 

Szóval annyi történt, hogy eszembe jutott, hogy vajon milyen is lehet ez a hely az S39 Hybrid extráival, úgyhogy úszónadrágot vettem a short alá, fogtam a kutyát, és irány a Duna-part!

Noha kedden délután egy órakor kevésbé impozáns az egész, mint a naplementében, de a környéken dolgozóknak ebédszünetre abszolút tudom ajánlani.

Nincs okosabb kitöltése ennek az egy órának, mint negyed óra ázás-napozás után csurom vizesen átbattyogni a Gellért-hegyre, majd száradás közben a várost nézegetve elkölteni az ebédet.

Hajrá!

Csak ilyen utószóként még annyit, hogy ez példaértékű bizonyíték arra, hogy nem kell ahhoz átépíteni a teljes rakpartot, hogy szuper vízközeli szpotok legyenek. Persze vendéglátózni itt nem nagyon lehet.

Kieg: egy olvasónk jelezte, hogy a meleg vízben azért meg tudnak ülni a kórokozók. A termálfürdőkben is ellenőrizni kell a forgatott vizet.