keresés menü

Friss kutatás: a bulizók már teljesen kivannak a koncertes mobilozástól

Na, most már nem csak ilyen elmélkedés van a jelenségről, mint ebben a vonatkozó posztunkban, hanem konkrét, felmérésen alapuló számadat is.

Mobilfotóztad a koncertet? Tökjó, és mire emlékszel a koncertből?

A számadat pedig a következő:

az elmúlt egy évben zenei eseményen részt vett britek 70 százalékát irritálta, amikor mások a mobiljukkal fotóztak vagy videóztak.

Az Eventbrite megbízásából végzett közvéleménykutatás során megkérdezett valamivel több mint ezer embernek a fele bevallotta, hogy ő maga is csinál felvételeket a telefonjával a performansz közben, de 65 százalékuk mindeközben elismerte, hogy úgy érezte, a képkészítés elszakította őt a zenei élménytől (helló).

(Fotó: Theo Wargo)

Érdekes továbbá, hogy a koncertezők / partizók kétharmada támogatna valamilyen ellenintézkedést a mobilmániával szemben: 41 százalék a finom ráhatás híve, 13 százalék már a telefonmentes zónákat is bírná, 17 százalék pedig engedélyezné, hogy a közönségben találomra ellenőrzéseket végezzenek a túlvideózás megakadályozására.

Egy DJ is megszólalt, Anja Schneider, aki elmondta: “lemezlovasként szórakoztatok, többórás szettet építek. Amit nem fogsz tudni pár percbe, másodpercbe sűríteni. Igen, én is gyakran találom magam úgy, hogy egy telefonerdőnek zenélek, ami azért probléma, mert nem látom az emberek arcát.”