keresés menü

A parkour, a kortárs és a breaktánc találkozása a levegőben

Ha sorrendben haladva a videóval kezdted a cikket, akkor nem csak a címből sejthetted, hanem láthattad is, hogy Flying Bodies egy ilyen többféle mozgásformát ötvöző mozgós-táncos kezdeményezés.

A gyakorlatban ez egy többlépcsős mozgásfejlesztési kurzus, ami olyan műfajokat hoz össze, mint a parkour, a kortárs tánc, az akrobatika, a gumiasztalon ugrálás vagy a break.

A hangsúly pedig az olyan alapképességek fejlesztésén van, mint a kreativitás, alkalmazkodóképesség, térbeli tájékozódó képesség, ritmuskészség. Ennek érdekében az egyes mozgásformák elemeit összekeverik a többiével, mintegy a kreatív energiákra is alapozva.

Akinek van kedve részt venni ebben az egyszerre fizikai és szellemi kalandban, annak mondjuk, hogy júni 29-től júli 9-ig egy háromszor három napos workshop-sorozatot indít a Flying Bodies a flyeren látható témákkal.

Tehát a térbeli tájékozódó képesség fejlesztésével indulnak, majd jön a levegőben való koordináció, végül a félelmek és a gátlások legyőzése kerül terítékre.

A részletek és az oktatók névsora megtalálható a workshop Fb-eseményénél. A legfontosabb, hogy időben szólunk, június 11-ig lehet jelentkezni.