keresés menü

Végre lehet egyet sétálni a ma már csak kísértetiesen kongó Ferihegy 1-es terminálban

És tulajdonképpen meg is állt: a reklámok, check-in pultok, feliratok, csomagszállító szalagok pont úgy néznek ki, mint amikor az utolsó utas átlépte a kaput. És most a városi túrákat szervező Hosszúlépésesek kijárták (sic!), hogy mindezt saját szemmel is megtekinthesse bárki!

“Bejárjuk bauhaus és szocreál határán épült impozáns csarnokot, kényelmesen végigsétálunk a terminál kanyargó útjain, várócsarnokain, mindenhol, ahová utasként csak biztonsági ellenőrzések sora után lehetett bejutni, majd pedig felkapaszkodunk az épület ikonikus tornyába is, ahonnan elénk tárul a reptér panorámája. Különleges látvány annak is, aki rendszeres vendége volt a repülőtérnek, és annak is, aki most látja először” – írják a szervezők.

(Fotó: terminal1.hu)

Illetve:

“Elmeséljük, mikor kik érkeztek ide, vagy szálltak fel itt, hogyan alakult át a repülés szerepe a Ferihegy átadása óta eltelt majdnem 70 évben. Szó lesz természetesen arról is, hogy kik és hogyan irányították a hatalmas repülőtér forgalmát: a folyamatosan érkező, induló gépeket és az örvénylő utastömeget, és megtudjuk, milyen sokféle új élete van az utasok nélküli repülőtérnek.”

Itt lehet jelentkezni, és érdemes sietni, hamar betelnek a helyek!

(Nyitókép: Nagy Béla / Magyar Nemzet)