keresés menü

Fehér fiú, ne lopd el a rasztánkat!

Kulturális kisajátítás. Ezzel vádolta meg egy színesbőrű lány iskolatársát, amiért az dreadlockot viselt a fején, miközben egyértelműen egy középosztálybeli, a kaukázusi rasszhoz tartozó hallgatóról van szó. Ezt annyira nyomatékosítani akarta, hogy alig engedte el a srácot, aki inkább otthagyta volna az értelmetlen vita helyszínét, mondván, nem kíván azon rugózni, hogy milyen frizurát nem hordhat.

Az egymásnak feszülést videóra vették, amit azóta 2 és fél millióan néztek meg a YouTube-on.

Az elmúlt időkben rendkívüli módon elszaporodtak az ilyen esetek amerikai egyetemeken, ahol diákok mintha egyfajta túlérzékenységi versenybe szálltak volna be, és

hörgő vadmacskaként kezdtek ráugrani mindenre, amiben a politikai korrektség leghalványabb sérülését vélték felfedezni.

A Yale-en például tavaly azon akadtak ki sokan, hogy az egyetem vezetői a Halloween kapcsán nem mondták ki egyértelműen, milyen jelmezeket tilos felvenni (ehelyett azt a diákok szabad belátására bízták), Ottawa egyetemén betiltottak egy ingyenes jógakurzust, mert az sértheti az indiai kultúrkörből érkezőket, a Harvardon pedig a jogot tanító professzorok verejtékezhettek nagyokat, miután egy csomó hallgató kikelt az ellen, hogy a nemi erőszakról kell tanulnia, mondván, az mély sebeket téphet fel korábbi áldozatoknál.

De ez csak a jéghegy csúcsa. Sőt, a jéghegy időközben már Európába is átterjedt, már az angol felsőoktatásban is terjed az őrület, egy helyen a közeli mexikói étterem által osztogatott sombrerót tiltották be, egy másikon meg egy ismert emberi jogi harcos beszédét, csak azért, mert bevallottan ateista, és ez sértheti a vallásosokat.

Mindeközben diákok úgynevezett safe space-eket követeltek maguknak a kampusz területén, vagyis olyan helyeket, ahol nem kell szembesülniük őket bántó, felzaklató, elszomorító véleményekkel. Ezzel párhuzamosan pedig sokan aggódni kezdtek, hogy ez a PC-mánia lassan a szólásszabadságot veszélyezteti, és egyre több totális hülyeség kerül fel az egyetemekről kitiltandó dolgok listájára. Számos véleményvezér és oktató mellett még maga Barack Obama is megszólalt a kérdésben, mondván, tudni kell elviselni az ellenvéleményt, és akár vitatkozni vele. Mert abból nem tanul az ember, ha elfordítja a fejét.

A 444 korábban írt egy hosszabbat a témában, azt az írást továbbra is hasznos fellapozni.

Tűz tartalom 🔥