keresés menü

Fegyveres bohócok paráztatják éjszaka Kalifornia lakosait

Az egész kaliforniai bohócos őrület egy házaspár Wasco Clown nevű fotóprojektjével indult, amiben is éjszakai képeken egy-egy nagyon para bohóc volt látható. Eddig még rendben is lett volna a dolog, csak hogy az ötlet másoknak is megtetszett és az államban egyre több bohóc kezdett el feltűnni – nem egyszer baltával vagy baseball-ütővel a kezében.

Eddig 16 bejelentés érkezett a Bakersfield-i rendőrségre ilyesféle éjszakai paráztatásokról, köztük egy olyan is, hogy baltával kergettek meg egy gyereket. Utóbbiról ugyan később kiderült, nem volt kamu, de a művészi vagy legalábbis kreatív projektként induló fotósorozat által elindított játék egyértelműen kontrollálatlanná vált. A helyi rendőrség határozott fellépést és letartóztatásokat ígért.

Vannak olyan feltételezések, hogy talán egy tévésorozatnak a promóciója ez, ahogy az is lehet, hogy csak a halloweeni hangulat kapott el pár fiatalt. Mindenesetre elég ijesztő, hogy nem is lehet tudni, hány ember áll egyáltalán az egész mögött. Ugyanis, ha egyet elkapnak vagy leleplezi magát, még simán lehet még egy és még egy bohóc valahol

(via Dazed)