keresés menü

Mozgásba lendül az interweb: jön a gifes profilkép Facebookon!

A Facebook már-már fájdalmasan statikus oldal volt, ami annyiból érthető is, hogy egy ekkora szörnyeteget sokkal óvatosabban lehet újítgatni, mint egy kisebb törzsközönséggel bíró appot. Azért maximális respekt Zuckerbergéknek, hogy nem kényelmesednek el, folyamatosan próbálják pimpelni az amúgy is megkerülhetetlen oldalukat.

1. Mozgó profilkép

Ennek eredményeként pedig nem csak, hogy gifet tudunk majd betenni profilképnek, de a Vine-os videókat is támogatja az oldal, illetve rögtön készíthetünk videóloopot a Facebook segítségével is.

2. Mobilon középre kerülnek a profilképek

Eddig a mobilos verzió a számítógépes dizájn összezsugorított változata volt. Most egy olyan outfitet kap, amit direkte telefonokra terveztek, ugyanis legtöbbet már amúgy is telefonon keresztül facebookozunk. Ezzel együtt egész hasonló lesz az adatlap, mint mondjuk a Snapchaten.

3. Százkarakteres bemutatkozás

A személyes leírásnak is vissza akarják adni a becsületét. Mindenféle smiley-k segítségével megszerkesztett bemutatkozásunk is sokkal inkább előtérben lesz. Ugyanakkor a régi és az új ismerősök eltérően fognak megjelenni, tehát a legjobb barátunk bemutatkozását nem kell éveken át látnunk.

4. Kiemelhető fotók

Ez a funkció szintén a személyreszabhatóságot erősíti. A Tinderhez hasonlóan előre hozhatjuk majd a fontosabb fotóinkat.

5. Átmeneti profilképek

Ezentól ideiglenesen is beállíthatunk profilképeket olyan esetekre, mint például nyaralás vagy az idén is pörgő szivárványos filter.

(via techcrunch)