keresés menü

Tetszik vagy nem tetszik, hogy közeleg a dislike-gomb Facebookra?

Az évek során felmerült megannyi pletyka után tegnap Mark Zuckerberg arról mesélt, hogy közel az idő, hogy megjelenjen a dislike-gomb a legnagyobb közösségi oldalon. Először még tesztelniük kell, mert azért jó néhány aggályt felvet a bevezetése.

Pro

Zuckerberg elsősorban azzal indokolta a dislike szükségességét, hogy jelenleg bizonyos rossz történések esetén nem tudjuk kifejezni az együttérzésünket. Teszem azt, míg egy friss pár hírét lehet lájkkal üdvözölni, addig, ha a szakítás híre jön a falon, akkor nem tudjuk mivel kifejezni a részvétünket. A fő kérdés az, hogy miként különbözteti meg a dislike-rendszer azt, hogy maga a poszt vagy annak tartalma kapja a nemtetsziket. 

Kontra

Persze ennél sokkal bonyolultabb a sztori, nem véletlen, hogy eddig odázták az ügyet. A Facebook bevételeit biztosító reklámoknak például komolyan be tudna tenni egy masszív dislike-adag, meg hát az internetes trollkodás előtt is új kapukat nyithat ki a dolog.

Zuckerbergék természetesen egy olyan megoldással akarnak előállni, ami összhangban van a többség igényeivel. Amíg mindez kiderül, addig is szavazásra bocsájtjuk a dolgot, like vagy dislike a dislike?

(via WiredDazed)

Tűz tartalom 🔥