keresés menü

Ezzel a trükkel hiteti el a Beats, hogy prémium fejhallgatót veszel tőlük

Annak ellenére, hogy egy új Beats-ért legalább hatvanezer forint mélyen a zsebünkbe kell nyúljunk, nyílt titok, hogy a cég termékei korántsem tartoznak abba a felső kategóriába, amit az áruk sejtet. Ezzel persze semmi gond nincsen, ha valaki ennyi pénz elköltése után boldog a termékkel és a hozzá kapcsolt menőségi faktorral, akkor mindenki jól járt.

Azok az olvasóink, akik magukra ismertek, most talán be is zárhatják az internetet – jobb a nyugalom.

Avery Louie ugyanis nem érte be annyival, hogy belefülelt a fejhallgatóba, hanem szét is kapta azt. Azt kellett látnia, hogy belül sincs benne semmi olyan, ami indokolná a magas árát. A csavarok helyett a ragasztót preferálták a gyártók, ami csak lehet, fröccsöntött műanyagból van.

Leszámítva négy elemet, amik bizony fémek.

Ez a négy kis fémlapocska a fejhallgató súlyának bő egyharmadát teszi ki a mérleg másik nyelvére halmozott könnyű és törékeny műanyagokkal szemben. (A hangszóró most nem számít.) Még ezzel is rendben volnánk, hiszen miért ne lehetne műanyag, ami jó műanyagból, és miért ne lehetne fém, aminek meg fémből kell lennie.

No, hát azért, mert Louie arra a következtetésre jutott, hogy a négy fémalkatrész igazából simán lehetne ugyanúgy műanyagból, mint a többi. Pusztán amolyan nehezéknek vannak beépítve, hogy ne az az érzésünk legyen, hogy egy gagyi lengyelpiacos cuccot tartunk a kezünkben.

Ennyi hát a luxus: négy fémdarab. Ennél többet ne is fizessetek érte!

(via Gizmodo / Medium)