keresés menü

Ezen a hétvégén kevesebben fognak bedizájnerezni Magyarországon

Gigafogás a rendőrségtől.

Az már valami: a police.hu híre szerint a Ceglédi Rendőrkapitányság által koordináltan közel 200 rendőr 50 szolgálati autóval szállt meg húsz helyszínt Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében – a célpontok új pszichoaktív anyaggal (vagyis nyilvánvalóan designercuccal, new school herbállal, stb.) üzletelők voltak.

Hónapokig tartó felderítő munka előzte meg a hatalmas rajtaütést: a hajnalban indított, egy időben, két megyét érintően, húsz helyszínen végrehajtott akcióban talajradarokkal, kábítószer-kereső kutyákkal, fémkereső készülékekkel, kábítószer-azonosító digitális spektrométerekkel felszerelkezve vett részt.

Kép: police.hu

Az elfogásokat a TEK műveleti egységei hajtották végre. 17 embert állítottak elő a hekák, akik

a kréta, valamint hópihe fantázianevű új pszichoaktív szereket adták-vették.

A nyomozás eddigi adatai szerint K. Gábor közel 100 kilónyi anyagon adott túl mintegy 95 millió forint értékben, a haszna majdnem 30 millió forint volt. R. Róbert közel 30 milliót költött az anyag beszerzésére, a továbbértékesítés közel 100 millió forint hasznot hozott. A legtöbb bevételt B. Márió könyvelhette el, a jelenlegi információk szerint a közel 50 milliós befektetéséből 185 milliós haszonra tett szert, miután a grammonként 900 forintért beszerzett „krétát” ötezerért adta tovább.

A gyanúsítottak egyike sem rendelkezik bejelentett, állandó munkahellyel, a bűnös úton szerzett vagyont részben felélték, részben visszaforgatták, és állandó vevőkört építettek ki.