Manspreadingnek hívják a jelenséget, ami már az Oxford szótárba is bekerült, és sokaknak nem tetszik.

UPDATE:

Beszoptuk a ruszki propagandát arról, hogy egy lány hipóval önti le a terpeszben ülő férfiakat

EREDETI POSZTUNK:

Tehát vannak azok a férfiak, akik a tömegközlekedésen egy seggnyi ülésnél többet foglalnak el, és teszik ezt elsősorban úgy, hogy szanaszét tárják combjaikat. Ennek egyenes hozománya, hogy ha ruhán keresztül is, de gyakorlatilag kirakatba teszik férfiasságuk fokmérőjét – a feministák szerint ez nem más, mint annak megmutatása, hogy ki a domináns.

Ezt elégelte meg egy húszéves orosz lány, és folyamodott a figyelemfelhívás radikális módjához: az otthoninál harmincszor erősebb fehérítős eleggyel locsolja telibe a terpeszkedők terpeszeit, itt éppen a szentpétervári metrón:

Szerinted hogyan kell kezelni a manspreadinget?

A videó készítői – Anna Dovgalyuk és barátai – szerint a manspreading nyílegyenes tiszteletlenség a nők irányába, és azok a férfiak, akik az alfaságukat ilyen úton igyekeznek akarják demonstrálni, megérdemlik a megvetést és a retorziót.

Ami egyébként a retorziót illeti, a fehérítős mixtúra

“percek alatt felzabálja a színeket a textilről, letörölhetetlen foltokat hagyva a nadrágon.”

Amik így Anna szerint azonnal megüzenik a világnak, hogy “melyik testrészük uralják ezeknek a férfiaknak a magatartását.”

Az aktivista azt mondja, készüljön fel Moszkva és Kazan, mert ők következnek. Ti pedig bátran szavazzatok itt baloldalt, hogy szerintetek mennyire megengedhető ez a típusú válaszadás, ami gyakorlatilag egy ruhadarab tönkretételével és viselőjének megszégyenítésével jár!

(via Vice)

Beszoptuk a ruszki propagandát arról, hogy egy lány hipóval önti le a terpeszben ülő férfiakat