keresés menü

Ez a tiniművész leoperáltatta a mellbimbóit, hogy műalkotásként eladhassa őket

Miután ledöbbentünk, elborzadtunk és felháborodtunk, de még az előtt, hogy bezárnánk az internetet, lássuk be ez várható volt. Az mindenki számára egyértelmű, hogy a testmódosítás olyan formái, mint a piercing vagy a tetoválás mára teljesen elfogadott, szinte konzervatív önkifejezési formákká váltak.

A mai tinédzsereknek viszont ugyanúgy szükségük van valamire, amivel elkülönbözhetnek a szüleik generációjától és a kortársaiktól egyaránt. Innen nézve tehát akár logikus is lehet, hogy a jövőben a testmódosítás egyre bizarrabb formáival fogunk találkozni.

Aztán lehet, hogy nem így lesz, és a jövő tinédzserei már örömmel szaladnak át felnőttkorba a szüleik által kitaposott ösvényen. Azonban egy (sőt kettőt is) posztot mindenképp megér Karim Boumjimar esete, aki konkrét művészeti projektet csinált a testmódosításból.

Az androgün művésztanonc bizarr projektjét ráadásul nem mástól, mint attól Mona Lisától eredezteti, akinek a híres festményen nem volt szemöldöke és szempillája. A másik referenciapont pedig Stelarc volt, ő 2007-ben operáltatott egy fület a karjára.

A mögöttes filozófia pedig arról szól, hogy Boumjimar szerint az egyéniségünket elsősorban a saját testünkön tudjuk kifejezni. Számára ezért is ez az elsődleges művészi médium.

Boumjimar a Dazed-nek adott interjújában az is megosztja, hogy miként került sor az operációra. Egy facebookos ismerőse kötötte össze valami orvossal, aki Boszniában fogadta, ahol egyszerre került sor a mellbimbó és a köldök eltávolítására – állítása szerint nagyjából féllegálisan. Így emlékszik vissza rá:

“Kaptam egy csomó drogot, majd a végén a kezembe adták a mellbimbóimat.”

Most pedig ott tart a projekt, hogy az emberünk próbálja felmérni, vajon mennyi legyen a fülbevalóként használható mellbimbók ára. Az biztos, szeretné, ha visszajönne a műtét ára. A köldökéből pedig nyakláncot tervez készíteni.