keresés menü

Erykah Badu a koncertjén különbözött össze a rajongóival az R. Kelly-ügyben

“Most pedig mondjunk el egy imát R.-ért!” – szólalt fel a tegnapi chicagói koncertjén Erykah Badu, egyértelműen utalva R. Kelly-re. Az énekesről már évek óta pletykálták, hogy csomó szexuális zaklatási eset kapcsolódik hozzá.

Erre erősített rá a nemrégiben kijött Surviving R. Kelly című dokumentumfilm, aminek hatására egy csomó előadó törölte a streamoldalról a vele közös dalokat, illetve kiadója, a Sony is kidobta az énekest. Tulajdonképpen mindenki szembefordult vele, még a lánya is szörnyetegnek nevezte.

Erykah Badu felhívását sem fogadták ujjongva, helyette jól kifütyülték. Erre az énekesnő úgy reagált, hogy “Oké, most mindannyian azt mondjátok, hogy bassza meg. Ez nem szeretet, nem a feltétlen fajtája.” Majd így folytatta:

“Mi van, ha R. Kelly egyik áldozata felnőve ugyancsak bűnözővé válik, akkor majd keresztre feszítjük őt is? Hogy kezeljük ezt? Ezen el kéne gondolkozni.”

Badu tehát bedobta a kontextusra hivatkozó érvet, amit XXXTentacion ügyei kapcsán is elő-elővettek a repper védelmében.

“Hitler egy jó festő volt” – Erykah Badu kicsit túltolta az empátiát

Azt még azért említsük meg itt, hogy Badunál ez nem egy félrecsúszott mosdatás, ő egy korábbi interjújában Hitlert is védelmébe vette, mondván minden szörnyű tette a gyermekkori traumáihoz vezethető vissza.

Ez a hitleres példa és valahol a mostani is nagyon erős túlzás, egy dogmatikus ragaszkodás egy elvhez, ami feltehetően a “minden ember esendő” vagy valami hasonló gondolaton alapszik.

Badunak pedig talán nem a közönséget kéne ezzel traktálni, hanem mondjuk azok az előadókat, akik az elmúlt években szemet hunytak az egész felett, majd most amikor vállalhatatlan lett R. Kelly, még igyekeztek is hangosan elhatárolódni tőle.