keresés menü

Ellopták a japán világutazó bringáját a Kertész utcából, máris gyűjtés indult

Yoshihiro Simada japán világjáró, és 2008 óta egyedi építésű – első pillantásra meglehetősen furcsa választásnak tűnő – biciklijén járja a bolygót, Albániától Lisszabonig, Afrikától Mexikóig tekert már, szinte tényleg mindenfelé. Utazását japán nyelvű blogban dokumentálja, meg ezen a YouTube-csatornán. Ő az:

yoshi

Yoshihiro nemrég Magyarországra érkezett, egy Kertész utcai hostelben szállt meg. A bulinegyed szívében azonban valaki úgy gondolta, nincs szüksége a szürke jószágra, így megszabadította tőle, a szálló udvaráról vitte el azt.

A bevállalós utazót saját bevallása szerint nem az keserítette el, hogy ez egy drága szerkezet volt. Jóval inkább érzelmileg fűzik gyengéd szálak hozzá, mégiscsak fél évtizede ül a Riese und Müller gép nyergében. Eddig sokan lehozták a sztorit, a fél Facebook ezzel volt tele, de volt, aki ennél tovább lépett. A rászorultak megsegítésén dolgozó Budapest Bike Maffiások (riportunk róluk errefelé) tették fel elsőként a kérdést: miért is Budapestről maradjon meg Yoshihiroban a legrosszabb emlék?

Ezért pénzgyűjtést kezdtek szervezni.

Bringások lévén extra módon nem nézzük jó szemmel a bringalopásokat, no pláne országimázs szempontból sem értékelhetnénk pozitívnak ezt a tettet. Mivel szkeptikusak vagyunk azzal kapcsolatban hogy meglesz, úgy döntöttünk, hogy minden erőnkkel megpróbálunk segíteni és összeépítjuk Yoshihiro bringáját.

Az érzelmi oldalát sajnos nem tudjuk pótolni, – hacsak nem a belefektetett pénz munka és energia nem ad annyit mint a régi paripa – de a bringát igen. Kérünk benneteket hogy segítsetek, dobjuk össze, dolgozzunk rajta! A bringa nem olcsó, 700.000 ft körül mozog, de itt az esemény oldalán részletesen közzé tesszük, hogy mi mennyibe kerül és a beérkezett összegeket is.

Korrekt. Aki beszállna a szupportálós buliba, az itt olvasson még több infót számlaszámról, miegymásról. Végülis pár forint semmi ahhoz képest, mint hogy valaki bringával átszelje a bolíviai sós sivatagot: