keresés menü

Elköltözik az Urimuri, nyílik helyette máshol a Furimuri

urimuribye

Bulinegyedügyi hírmondónk következik: már csak napok kérdése, és búcsúzik az Andrássy úttól a Baldaszti-féle URIMURI. A hely, ami afféle posh-romkocsmaként üzemelt másfél évig, és gyakran egészen szórakoztató pillanatokat szállított, például amikor a kopasz középvezető zavartan igazgatta öltönyét a Kenny Dope-féle laza funkokra, vagy amikor az utca sapkás embere odatévedt egy szivart leharapó mellé a pultnál, és az egyik sportfröccsöt, a másik meg csillagászati koktélt kért.

Szóval mindez utoljára november 9-én lesz átélhető, akkor nyitja ki utoljára a kapuit, aztán… Aztán megy, arrébb, eltávolodik kicsit attól a Pestet kettészelő LUXXY tengelytől, aminek két végpontjában a sapkásokat be nem engedő HelloBabyBar, illetve a nemrég nyílt KRAFT Klub áll.

Hova távolodik? Nem annyira messze: november 13-án popup jelleggel megnyit az Akácfa utca 47. alatti FURIMURI. Hívjuk is segedelmül a Google-t, hogy megmutassa nekünk, hol van ez:

Úgy tűnik, a nemrég még létezett Sufni Gart’n helyére vonulnak tehát, a Fogasháznak meg lesz egy kis konkurenciája helyben. Persze valószínűleg nem olyan nagy, mert nekik már van egy bejáratott vendégkörük, meg hát mégiscsak a szórakozás csúcsnegyedében járunk, ahol úgyis eloszlanak szépen az emberek, a kérdés inkább az, hogy mi lesz majd ezután. Erre is van válaszuk:

Az 5.kerületi Sas utcában egy olyan 4000 négyzetméteres épület ingatlan fejlesztésébe fogtunk, ami a jövőben nem csupán a szórakozóhelynek ad majd otthont, hanem Baldaszti House néven inkubációs házként számos különböző kreatív iparágakban működő vállalkozás fejlődéséhez biztosít majd terepet.

Ez azonban még később lesz, addig meg pár adat: az Andrássy útra másfél év alatt 180 bulit szerveztek, 35 külföldi dj-t hoztak el, és 18 ezer checkint regisztráltak. Nahát. Kíváncsian szemléljük a folytatást!