keresés menü

Egy prof bebizonyította, hogy a Tinder nem öli meg a romantikát

A Tinder megjelenése óta velünk van az a közhely, hogy megöli a romantikát, mi meg úgy válogatunk a partnerek között, mintha húsboltban lennénk. Most azonban a Sydney Egyetem profja, nevezett Dr. Mitchell Hobbs védte be a gyertyás alkalmazást és pörkölt oda a kritizálóknak.

Hobbs ott kezdte a vizsgálatot, hogy kikérdezett 366 aktív Tinder-felhasználót, hogy vajon igazak-e azok a feltevések, miszerint a rohanó világunkban már senki sem monogámiában és mígahalálelnemválasztban gondolkozik, hanem gyors futó kapcsolatokban. Ehhez képest – hoppáka – a nagy többség a monogámia és a hosszútávú kapcsolatok pártján áll.

Konkrétan hetvenkét százalékuk elhatárolódik attól, hogy több végén égesse a gyertyát.

A prof szerint attól a gondolattól kéne inkább elszakadnunk, hogy a régi világban könyvesboltokban és a parkokban ismerkedtek meg egymással az emberek, miután az egyik fél leejtett valamit, a másik pedig a segítségére sietett. Azt mondja, ez puszta mítosz, tündérmese, és hogy ebben az időben is ugyanúgy megvoltak azok az arcok, akik csak a szex miatt nyomultak.

A kutatási alapján arra jutott Hobbs, hogy a Tinder tulajdonképpen nem csinál mást, mint a technológia segítségével összekapcsolja az embereket. Sokkal többet, mint amennyit valaha el tudtunk képzelni. És sokkal hatékonyabban, mint mondjuk a 80-as évek VHS-felvételeket bejátszó társkeresős műsorai. Konkrétan soha jobb, vagy legalábbis kevésbé kilátástalanabb nem volt még szinglinek lenni, mint most.

(via)