keresés menü

Egy elbocsájtott brit kormányzati tanácsadó öt éven belülre ígéri a másnapmentes alkoholt

David Nutt angol prof korábban kormányzati tanácsadóként tevékenykedett, majd miután folyamat azt hangoztatta, hogy az alkohol sokkal veszélyesebb drog, mint a tiltott szerek nagy része, elbocsájtották a pozíciójából. Ő azonban ennek ellenére megmaradt a vesszőparipájánál és

Az utóbbi években egy olyan szintetikus alkohol kikísérletezésével foglalkozott, ami nem okoz sem másnapot, sem hosszabb távú káros hatásai sincsenek.

Az “alcarelle” művésznéven készülő anyag mindazt tudná, mint amit a klasszikus szeszek: nyitottabbá tesz, ellazít és szórakoztat. Sőt, mi több, még agressziót és kontrollvesztést sem okozna, nem károsítaná a májat, satöbbi.

Nutt elmondása szerint mára jól tudjuk, hogy az alkohol az agyban hol fejti ki a pozitív és a negatív hatásait, az új anyagot ezzel óhajtja összehangolni. A prof szerint olyan öt éven belül piacra is kerülhet az alcarelle, de addig még alaposan ki kell vizsgálni, hogy vajon vannak-e nem remélt mellékhatásai.

Végül legyen itt Nutt legendás táblázata arról, hogy melyik drogot mennyire tartja veszélyesnek az egyes egyénekre és környezetükre:

innen